Tuesday, June 22, 2021
HomeOsa newsMaser i cvećarka radili kao estetski hirurzi, unakazili lica na desetine ljudi...

Maser i cvećarka radili kao estetski hirurzi, unakazili lica na desetine ljudi VIDEO

Da bi izgedali mlađe ili atraktivnije žene i muškarci se sve češće odlučuju za različite tretmane ulepšavanja. Skalpel “pozajmljuju” i nadrilekari, a rezultati su unakaženi delovi lica i tela.

Sava Knežević maser iz Batajnice sa majkom, cvećarkom Danijelom osakatio je desetine ljudi. Kako je moguće da je njegova ordinacija radila više od pet godina na Terazijama i ko kontroliše rad privatnih estetskih ordinacija?

Predsednik Republičke stručne komisije za plastičnu hirurgiju Marijan Novaković posle priloga o osakaćenim pacijentkinjama koje su javno podelile svoje traumatično iskustvo je rekao da je ovo čist kriminal.

“Preko udruženja i komore se godinama borimo sa time da samo određene specijalonosti i edukacije mogu da se bave tim jednim segmentom kompletne plastične hirurgije. Istraživali smo posle dojave kolega iz Hrvatske o navodom doktoru. On nema licencu, niti ima završene osnovne medicinske studije. Zdravstvena inspikcija kažnjava samo verifikovane i nema pravo da uđe u druge ustanove koje nisu zdravstvena ustanova”, rekao je Novaković.

Doktor je istakao da rad masera nije bio registrovan i da je tek skrenuta pažnja kada su se javili nezadovoljni pacijenti:

“Po zakonu, niko ga ne mora da kontroliše sem ako ga neko od pacijenata ne prijavi. I to izgleda kao velika rupa u zakonu, mora se nešto korigovati, a i pacijenti moraju da se osveste”, naglasio je Novaković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments