Sunday, July 25, 2021
HomeOsa newsDomaće vestiMali heroj iz Splita: Prodavao igračke da bi pomogao žrtvama zemljotresa

Mali heroj iz Splita: Prodavao igračke da bi pomogao žrtvama zemljotresa

U najtežim momentima, baš poput zemljotresa u Hrvatskoj, dječja srca pokažu najveću humanost i najiskreniju ljubav. Pogledajte šta je ovaj dječak iz Splita uradio.

Gotovo cijela Hrvatska se digla na noge posljednjih dana tražeći načine za pomoć stradalima u zemljotresu. Svi su se aktivirali, od onih najmanjih do najvećih. Klinci tako od srca poklanjaju ono njima najdraže, svoje igračke. Na potresom pogođeno područje stižu njihovi paketi sa porukama podrške, prenosi dnevnik.hr.

Jedan dječak iz Splita odlučio je da pomogne na malo drugačiji način.

I on je iskoristio svoje igračke – ali za prodaju. Postavio je štand kako bi prodao svoje igrače, a zaradu potom dao onima kojima je najpotrebnija.

“Ukupni prihod ćemo utrostručiti i donirati Crvenom krstu za pomoć Petrinji. Hvala”, stajao je natpis na štandu dječaka, a kom se u akciji pridružila i prijateljica.

“Kakav dječak. A kakav će biti čovjek. Sjajno”, “Imaju stariji od koga da uče”, “Ovo dijete može biti primjer nama odraslima”, “Bravo, mališa, svaka čast”, “Kupiti, pa mu opet pokloniti. Bravo za mamu i tatu isto”, samo su neki od komentara ispod objave.

Dječak je svojom humanošću pokazao koliko su dječja srca čista i puna bezgranične ljubavi prema drugima.

Bravo, mališa!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular