Thursday, May 6, 2021
HomeZanimljivostMaldivi su dobili novo privatno ostrvo, a noćenje na njemu košta čak...

Maldivi su dobili novo privatno ostrvo, a noćenje na njemu košta čak 80.000 dolara Osmišljeno je za najzahtevnije goste, koji žele mir i izolaciju, ali i opuštanje uz jogu, velnes centar, teretanu…

Na svetu postoji mnogo prelepih, egzotičnih mesta, ušuškanih ostrva o kojima mnogi mogu samo da sanjaju, jer su “rezervisana” za one sa dubljim džepom.

Upravo takvo je ostrvo hotelskog lanca Waldorf Astoria na Maldivima, “Ithaafushi”, koje košta čak 80.000 dolara za noć. Kupovina privatnih ostrva je, inače, doživela bum tokom globalne pandemije, kada su ljudi želeli da se izoluju.

Maldivi su bili jedan od prvih izbora bogataša, budući da se sastoje od 1.200 malih ostrva. Većina ima svrhu privatnog odmarališta, ali postoje i ona koja su dostupna za turiste.

“Ithaafushi” se prostire na 32.000 m2, i promoviše se na tržištu kao najveće privatno ostrvo na Maldivima.

Ostrvo može da primi 24 gostiju u tri objekta: tu je dvosobna vila na vodi, sa unutrašnjim i spoljašnjim tuševima (kišnica), zatim zajednička dnevna soba, ogroman bazen i đakuzi; trosobna vila na plaži sa dva bazena; i rezidencija sa četiri spavaće sobe, koja dolazi sa dve kraljevske spavaće sobe, đakuzijem i velikom dnevnom sobom.

Pristup plaži je direktan. Arhitektura i enterijer ostrva su pomalo rustični, ali i moderni. “Ithaafushi” predstavlja oličenje ekskluzivnosti i dizajnirano je za najzahtevnije turiste.

Što se tiče obroka, privatno ostrvo ima svoj posvećeni kulinarski tim koji može da kreira meni po meri klijenta. Alternativno, glavno odmaralište Valdorf Astoria udaljeno je kratkom vožnjom brodom za goste koji žele da pogledaju njegovih 10 specijalnih mesta za ručavanje.

“Ithaafushi” nudi sve uobičajene užitke po kojima su Maldivi poznati, uključujući vodene sportove, ronjenje i izlete jahtama. Tu je i velnes centar s raznim tretmanima, paviljon za meditaciju i jogu, i potpuno opremljena teretana. Za decu postoje namenski dečji bazen i prostor za igranje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments