Thursday, May 13, 2021
HomeArhivaMadona na Evroviziji

Madona na Evroviziji

Američka pop zvezda Madona najavila je da će nastupiti na takmičenju za pesmu Evrovizije koje se održava u Izraelu sledećeg meseca.

Planirano je da Madona otpeva dve pesme u revijalnom delu takmičenja za pesmu Evrovizije, a procenjuje se da će njen nastup u Tel Avivu 18. maja pratiti više od 180 miliona gledalaca širom sveta, objavio je BBC na srpskom jeziku.

Nastup su prvo najavili lokalni promoteri kompanije Live Nation Izrael, koji tvrde da će nastup istovremeno biti “istorijski i nesvakidašnji”, a zatim je i Madonin tim za odnose s javnošću potvrdio ovu vest za BBC.

Već nekoliko meseci kruže glasine o Madoninom nastupu u Tel Avivu, a vest je u ponedeljak putem Facebook stranice potvrdila organizacija Live Nation Israel, kao i kompanija Bluestone Entertainment, čiji je suvlasnik Madonin menadžer Gaj Oseri, koji navodi da će Madona “izvesti dve pesme, od kojih će jedna biti sa predstojećeg albuma”.

Ali nastup na Evroviziji bi mogao da bude problematičan, jer drugi muzičari – među kojima je i Rodžer Voters iz grupe Pink Flojd – pozivaju na bojkot takmičenja zbog izraelskog kršenja ljudskih prava.

Procenjuje se da će Madonin nastup koštati oko milion dolara (887.000 evra), a troškove će pokriti kanadski milioner Silvijan Adams, koji je poslednjih godina finansirao velike događaje i koncerte, podržavajući tako Izrael i boreći se protiv pokreta za bojkot.

“Veoma sam uzbuđen i počastvovan što ću ugostiti Madonu u Izraelu”, izjavio je Adams za list “Džeruzalem post” i dodao: “Verujem da će njen nastup, praćen grupom profesionalnih plesača, značajno doprineti uspehu samog događaja i ojačati pozitivnu sliku Izraela”.

Ipak organizatori Evrovizije demantovali su da je nastup američke pjevačice siguran i poručili su u saopštenju da konačna odluka nije doneta i da nikakvi ugovori nisu potpisani”

“Organizatori takmičenja će u dogledno vreme objaviti zvanične vesti o ovom događaju”, navodi se u saopštenju.

Madona ima dugu istoriju odnosa sa Izraelom. Čak je i turneju pod nazivom MDNA započela upravo u Tel Avivu 2012. godine, podseća BBC.

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments