Saturday, May 8, 2021
HomeArhivaMačke su magična bića

Mačke su magična bića

Mačka je jedna od najmagičnijih životinja na Zemlji. Njena aura je toliko velika, da zahvata ne samo čoveka – vlasnika, nego i njegovu porodicu, dom i teritoriju koju mačka smatra svojom.

Stoga, treba da znate ako se mačka mazi oko vaših nogu, nije to samo maženje, da bi dobila željeno, to znači još i to da ona deli sa vama svoju magične, astralne sile. Onaj ko odgurne mačku u tom trenutku, govoreći joj “odlazi, ne volim te” u suštini se odriče pozitivne energije koju je želela da mu preda.

Stoga, ako vidite da se mačka stalno nalazi na nekom mestu u kući, u napetoj pozi, očigledno da nešto prati, znajte da tamo postoji nečista sila. Kako bi pomogli svojoj životinji da se oslobodi od nečiste sile, pročitajte na tom mjestu neku molitvu ili uradite ritual čišćenja. Ako ne znate molitvu i ne posedute nikakvu magičnu tehniku čišćenja, u tom slučaju barem zakadite mesto tamjanom.Sledeći put mačka neće dati takvom čoveku svoju astralnu silu, a može čak, suprotno da mu je i oduzme.
Mačka ne samo da štiti kuću od nečistih sila, ne dozvoljavajući im da stupe na za nju svetu teritoriju, već i oslobađa dom od tih sila, ako ih je bilo u njemu ranije. Ovo je posebno korisno za one koji su se preselili u kuću u kojoj je neko već živeo.
Pronašavši u kući nečistu silu, mačka je prvo izvesno vreme prati, pokušava da utvrdi njene namere. Kada se uveri da astralni entitet ugrožava njenu teritoriju, mačka preduzima sve da ga istera pomoću svog energetskog polja. A ako ne uspe u tome, tada kao da “upije” nečistu silu u sebe i iznosi je iz kuće. Stoga, u nekim tradicijama, su i postojali motivi na slikama gde nečista sila putuje na mačkama.

Astralne sposobnosti mačke su toliko jake da ona može lako da istera iz kuće duha. Iz tog razloga, magovi ne preporučuju da se tokom spiritualnih seansi u sobi nalazi mačka. Ona može da uplaši astralna bića. Iako u nekim slučajevima, prisustvo mačke tokom magijskih rituala, je veoma poželjno.
Prisustvo mačke takođe vas štiti od bilo kakvog uroka i zlih očiju, zato je dobro neposredno pre pretpostavljene opasnosti od uroka i zlih očiju, ili tokom razgovora sa osobom za koju sumnjate da ima nečiste misli, držati ruke na mački, pri tom milujte levom rukom vrat mačke (ispod zatiljka) a desnom rep. U tom slučaju, ste u potpunom kontaktu sa životinjom, i vaša energetska polja su sabijena u jednoj konturi, koja može da zadrži čak i najmoćniji magijski napad čarobnjaka ili veštice.

Pošto su mačke provodnici kosmičke energije, one je mogu uvoditi u kuću, što će doprineti dobrobiti i prosperitetu cele porodice. Mačka voli da se nalazi na mestima snažnog energetskog toka, odnosno, u geopatogenim zonama, često bira mjesta gde se sakuplja velika količina negativne energije.

Zbog toga, ljudi koriste ovu životinju i da očiste kućni prostor od negativnih vibracija. U tom slučaju mačka, slikovito rečeno, radi kao “usisivač”, usisava u sebe negativnu energiju i pretvara je u pozitivnu. Možemo reći kao što drveće transformiše za nas štetni ugljen-dioksid u kiseonik, mačke rade isti posao za čoveka, ali na energetskom planu. To je zbog toga što biopolje mačke ima negativni naboj.
Nije slučajno u Rusiji bio takav ritual: pri prelasku na novo mesto boravka prva u kuću je ulazila mačka. Ako je kuća bila stara, mačka je preuzimala svu negativnu tuđu energiju, koja je ostala od prethodnih vlasnika. Ako je kuća bila nova, ona je zahtevala “otkup”, to jest moćni energetski naboj, koji je mogla dati samo mačka.

​U zavisnosti od stepena psiho-emocionalnog dejstva na čoveka, mačke sa urođenim (ne stečenim!) karakteristikama tela i lica  Škotska mačka (škotski fold), persijska i egzotična mačka, kurilska mačka bez repa (bobtail), sfinks, mančkin (munchkin), reks mačka), imaju dvostruku magičnu silu!
 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments