Wednesday, July 28, 2021
HomeLifestyleKraljica jednim potezom priznala da je njena porodica rasistički nastrojena

Kraljica jednim potezom priznala da je njena porodica rasistički nastrojena

Nakon što je Meghan Markle u nedavnom bombastičnom intervjuu danom Oprah, između ostalog spomenula kako njenom sinu Archieju kraljevska porodica nije htjela dati titulu jer su se bojali da će biti tamnije boje kože, u medije su isplivali rasistički ispadi te porodice. S obzirom na to da je reč o vrlo delikatnoj temi koja je prošle godine u Americi izazvala brojne proteste, kraljevski je dvor morao reagovati. Prema pisanjima ‘Mail on Sunday‘, kraljica Elizabeta II. je spremna napraviti veliku promenu – koja bi mogla osvežiti kraljevsku tradiciju. Naime, kraljica namerava zaposliti stručnjaka za različitosti.

Ta bi osoba trebala nadgledati inkluzivnost osoblja dvora, kako ne bi došlo do propusta kada su različitosti u pitanju. Pogon koji bi bio pod povećalom tako obuhvaća sva glavna kraljevska domaćinstva, uključujući osoblje kraljice i princa Philipa u Buckinghamskoj palati, princa Charlesa i Camillu, osoblje vojvotkinje od Cornwalla u Clarence Houseu i tim princa Williama i Kate Middleton u palati Kensington.Prema novom programu, kraljevski će pomoćnici morati učestvovati u vežbama ‘slušaj i uči’ i sarađivati ​​s nizom kompanija i pojedinaca o tome kako Monarhija može poboljšati zastupljenost različitosti. ‘Ovo je pitanje koje je u domaćinstvima shvaćeno vrlo ozbiljno’, rekao je izvor iz palate. ‘Imamo uspostavljene politike, postupke i programe, ali nismo videli napredak koji bismo želeli i prihvatili smo da je potrebno učiniti više. Uvek se možemo poboljšati. Na tome se radi već neko vreme i ima punu podršku porodice’, istakao je isti izvor.Podsetimo, Harry i Meghan su optužili starije članove kraljevske porodice da su vređali njihovog sina Archieja zbog boje kože i oduzeli mu zbog toga titulu princa, a u tome je prednjačio jedan član kojeg Harry i Meghan nisu hteli imenovati, već su samo rekli da nije reč o kraljici Elizabeti II. ili njenom suprugu, 99-godišnjem princu Philipu.

‘Uzeli su mu je, a nio nam nije objasnio zašto. Pre nego što se dete rodilo već su mu je uzeli i onemogućili mu sigurnost koju imaju drugi unuci. U medijima se pak pojavila informacija kako smo mi ti koji nisu želeli titulu. Porodica je s Harryjem u više navrata vodila razgovor o njegovoj boji kože, kako će to izgledati u porodici, kako će se dete uklopiti’, ispričala je Meghan i izazvala šok na licu voditeljice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular