Thursday, July 29, 2021
HomeOsa newsStrane vestiKolika će biti Bajdenova plata?

Kolika će biti Bajdenova plata?

Džo Bajden, izabrani predsjednik SAD, ima bogatstvo u vrijednosti od devet miliona dolara, prenijeli su američki mediji pozivajući se na procjene magazina Forbs.

Na početku predsjedničke kampanje ove godine, Bajden je iznio finansijsko stanje za 2016, 2017. i 2018. godinu, i na osnovu tog izvještaja Forbs je procijenio njegovo bogatsvo na devet miliona dolara.

Američki mediji navode da će pobjedom na izborima njegovo bogatstvo sigurno biti veće.

Kako je još od kraja devedesetih godina prošlog vijeka napredovao u karijeri, Bajdenova primanja su se povećavala sa 42.500 dolara na 174.000 dolara godišnje, pokazuju arhivski podaci Senata.

Kada je izabran za potpredsjednika Baraka Obame, funkcije na kojoj je bio osam godina, dobio je dodatnu povišicu i počeo da zaraduje oko 230.000 dolara godišnje, dok će kao predsjednik SAD zarađivati 400.000 dolara godišnje.

Bajden i njegova supruga Džil ozbiljan novac počeli su da za zarađuje tek kada je 2017. on otišao sa funkcije.

Kada je Bajden objavio finansijske izvještaje u julu 2019. godine, vidjelo se da su on i Džil tokom 2017. i 2018. zaradili više od 15 miliona dolara.

Najveći dio tog novca dolazi od ugovora za više knjiga sa Flatiron buksom, koji se procjenjuju na osam miliona dolara po Pablišers vikliju, ali su Bajdenovi zaradili dosta novca i držeći govore u raznim situacijama i na različitim događajima.

Sajt Town & Country se poziva na Forbs, koji piše da su njegove dvije kuće u Vilmingtonu, u državi Delaver, vrijedne četiri miliona dolara, da ima još toliko u kešu i investicijama, kao i da ima oko milion dolara od državne penzije.

0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular