Saturday, May 8, 2021
HomeEventiKelly Family kao nekad: Tri uzastopna koncerta u Dortmundu

Kelly Family kao nekad: Tri uzastopna koncerta u Dortmundu

Jedan od najpoznatijih muzičkih sastava svih vremena kroji novu slavu

Da su još uvijek aktuelni,  te itekako poželjni Kelly Family grupa je to dokazala momentalno prodatim ulaznicama za koncerte u Dortmundu, gdje će nastupati čak tri noći, kao što je to bio slučaj za vrijeme vrhunca njihove slave 1995. godine kada su devet puta uzastopno napunili Westfalenhalle Dortmund. Ovakav uspjeh niko nakon njiih nije ponovio.

Povrtak ovog porodičnog muzičkog sastava počinje nastupima na TV stanicama i nastavlja se nastupima cijelog maja po Njemačkoj , jeseni te je u najavi i njihova internacionalna turneja „Die Tour 2018“. Sa novim albumom „ We Got Love“ su se ponovo popeli na vodeća mjesta na muzičkim tabelama u Njemačkoj, Austriji i Poljskoj. Interesantno je istaći da je Kelly Family iako sastav irskog porijekla, počeo od Amerike do Španije gdje se ostvaruju njihovi početci, a karijera najviše veže za Njemačku gdje je njihova popularnost dostigla najveći nivo sa prodatih 2,25 miliona prodatih albuma „Over the Hump“ 1994. godine.

Iz ove svestrane kreativne porodice siglo je još nešto novo. Jimmy Kelly je prije mjesec dana objavio biografsku knjigu pod imenom  „Streetkid“, čija prodaja stalno raste.

The Kelly Family grupu su napustili stari članovi Barby, Paddy i Majte koji su se okrenuli zasebnim karijerama. Njihova porodica koja  je svojevremeno bila poznata po putovanjima sa dvospratnim autobusom, specifičnom i ručno rađenom odjećom te dugim kosama je promijenila imidž te modernizovala strukturu.

Pozivamo njihove mnogobrojne fanove da ožive uspomene sa starim pjesmama te da čuju šta to novo donosi jedinstveni i bezvremenski sastav The Kelly Family.

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments