Thursday, August 5, 2021
HomeArhivaKako se boriti protiv negativne energije

Kako se boriti protiv negativne energije

U današnjem vremenu nije retkost da se osećate umorno, iscrpljeno i bezvoljno bez obzira na odmor i zdrav život. Često uzroke tražimo u materijalnom svetu, ne osvrćući se na sve ono što je podjednako, ako ne i važnije, a tiče se isključivo naše duše.

Svaki emocionalni lom, i svaki svesni ili nesvesni energetski napad na naše biopolje ostavlja nesagledive posledice, koje se kasnije manifestuju u svom fizičkom obliku.

Mnogi od nas ne znaju kako da smanje negativnu energiju oko sebe i time znatno podignu kvalitet sopsvenog života, stoga ćemo našim čitaocima dati par saveta.
Veoma je verovatno da primećujete negativnu energiju oko sebe, a sasvim sigurno je primećuju i ljudi oko vas.

Naše dnevno raspoloženje može pokazivati neku vrstu zaraznog efekta –  možemo učiniti da se druge osobe osećaju sjajno u našem društvu ili ih možemo oneraspoložiti. Pa da počnemo.

Ukoliko ste kod sebe primetili simptome depresije, to je jasan signal negativne energije i njenog uticaja na vaš život.

Depresija nije odbijanje pozitivnosti ili nespremnost uključivanja u srećne aktivnosti, umesto toga, sama priroda bolesti čini gotovo nemoguće naterati samog sebe da se osećate srećtnim i motivisanim.

Jednako važno je I radno vreme. Nakon dugog dana na poslu, možda ćete osetiti veću negativnost ako se suočavate sa stresom sami  kod kuće. Tokom celog radnog dana smanjuje se i mentalna i fizička energija, što znači da će vaša tolerancija za stres i motivacija za komplikovane mentalne zadatke biti vrlo niska nakon radnog dana.

Pokušajte radni stres ne nositi sa sobom. Stvaranje popisa obveza za idući dan sjajan je način da se pripremite i stavite stres na stranu kada se vraćate kući. Ako radite kod kuće, možete stvoriti zaseban prostor posvećen poslu.

Kada živite sa nekim, više ćete puta imati priliku videti drugu osobu umornu, bolesnu i razdražljivu. Bilo da živite s cimerom, s najboljim prijateljem ili s partnerom, negativna energija se može pojaviti u kući kada je raspored različit.

Sednite sa svojim partnerom i komunicirate kako bi došli do odgovarajućeg kompromisa.

Mi živimo u stanju konstantnog upoređivanja onoga što nemamo i što nismo postigli.

Umesto da pokušavate živeti po standardu površnih snimki tuđih života, prepoznajte i cenite sebe s dostojanstvom s kojim se odnosite prema drugim ljudima, žrtve koje ste napravili za svoje najmilije ili postizanje vrednog cilja  i mala dela dobrote su verojatno prošla nezapaženo od većine ljudi..

Kada je vaš raspored previše zatrpan i užurban i trčite okolo od mesta do mesta, teško je ne biti negativan i anksiozan. Ako osećate ovakav pritisak, možda je vreme da učinite nešto zabavno, za sebe, što vam može ulepšati dan.

Priuštite si nešto posebno svaki mesec. To može biti bilo šta – od masaže do omiljenog jela nedeljom. Nagradite sebe.

Mi odražavamo govor tela i energiju onima oko nas. Ako osećate lošu energiju u komunikaciji s drugim ljudima, možda ste uzrok upravo vi.

Dakle, proverite sebe i razmislite  je li problem u vama i trebate li možda promeniti svoj stav. Najbolji način provere da se zapitate bi li želeli učestvovati u razgovoru sa samim sobom da ste neko drugi.

Budite iskreni. Ako shvatite da negativna energija dolazi od vas, a ne od nekog drugog, pristojno se izvinite i recite da morate negde otići.

Ako se često osećate previše emotivno i emocije vas guše više nego što je normalno, možda trošite previše vremena baveći se negativnom energijom. Često pokušavamo odagnati te emocije iz naših života, ali one zapravo mogu biti dobar znak upozorenja da nešto u svom životu treba promeniti.

Kad opazite emocije u obliku fizičke senzacije poput lupanja srca ili znojnih dlanova, umesto da pokušavate zatomiti te senzacije, omogućite im da jednostavno prođu kroz telo kao val. S emocijama možete biti sigurni u dve stvari: emocionalne reakcije svi imaju  i na kraju sve one prođu.

Ako bez osuđivanja promatrate njihovu prisutnost, one će brže dostići svoj vrhunac i na kraju se istrošiti bez vašeg uloženog truda.

Ukoliko previše vremena provodite na društvenim mrežama, to može naštetiti vašem zdravlju i uzrokovati osećaj ljubomore ili anksioznosti kada posmatrate živote drugih ljudi. Takva negativnost se onda prenosi u celi vaš dan.

Tokom vremena, fizičke posledice tih emocija mogu dovesti do oslabljenog imunog sistema usled hroničnog oslobađanja kortizola. Ograničite vreme na društvenim mrežama  i bićete srećniji veći deo dana.

Ako stalno praktikujete negativan unutrašnji govor: “Ne mogu to učiniti” ili “Izgledam užasno u ovim hlačama,” morate poraditi na sticanju optimizma na redovnoj osnovi.

Pozitivne afirmacije i svakodnevno postavljanje namere mogu vam pomoći da se oslobodite od negativne, otrovne energije. Recite sebi kako ste neverojatni gledajući se u ogledalo svaki dan i vaše raspoloženje će biti sve bolje i bolje.

Kada se osećate depresivno, dobra ideja je da isprobate i pomak perspektive i eliminišete otrovne elemente iz tela kako bi se osećali srećnije. Uživanje u životu je tako važno za zdravlje, a najbolji način da to postignete je da smanjite negativnu energiju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular