Ne smeju biti između dva doma.

Svaka situacija je jedinstvena i svaka porodica sa sobom nosi posebnu priču. Ipak, javljaju se i ekstremne situacije u kojima dete može osetiti olakšanje kada dođe do razvoda, jer im razvod predstavlja smanjenje stresa i neprijatnosti koje su doživljavali.

Da li je stres kod deteta povezan sa razvodom?

Razvod obično znači da će deca izgubiti kontakt sa jednim roditeljem – najčešće ocem. Smanjen kontakt utiče na vezu roditelja i deteta, a prema jednom istraživačkom radu objavljenom 2014. godine, istraživači su otkrili da se mnoga deca posle razvoda osećaju manje bliskim sa svojim očevima. Nakon razdvajanja od jednog roditelja, deca osećaju stres i strah, a javlja se i nesigurnost koja može ostati i kada dete zakorači u odraslo doba.

Nesigurnost se često javlja.

Razvod takođe utiče na odnos deteta i roditelja sa kojim živi i koji se o njemu stara – najčešće je to majka. Ti roditelji se često žale na stres koji je uzrokovan samohranim roditeljstvom i situacijom u kojoj su sami sa jednim ili više dece. Studija objavljena 2013. ističe da majke često imaju manju podršku nakon razvoda i društvo na njih ne obraća pažnju.

Nekoj deci razlaz roditelja nije najteži deo. Promena škole, preseljenje u novi dom i život sa samohranim roditeljem koji se oseća pomalo izgubljeno, nesigurno i uplašeno samo su neki od dodatnih stresova koji otežavaju razvod. Novčane poteškoće su takođe česte nakon razvoda.

Koji su to emotivni problemi koji se javljaju kod dece?

Razvod može povećati rizik od mentalnih zdravstvenih problema kod dece i adolescenata. Bez obzira na starost, pol i kulturu, deca razvedenih roditelja mogu imati veće zdravestvene probleme. Razvod može izazvati poremećaj prilagođavanja kod dece, koji može da se reši u roku od nekoliko meseci. Studije su takođe otkrile da su depresija i anksioznost veće kod dece kojima su roditelji razvedeni ili ne žive zajedno.

Da li deca postaju problematična?

Deca iz razvedenih porodica mogu zadavati više problema, poput poremećaja ponašanja, delinkvencije i impulsivnog reagovanja, nego deca koja žive sa oba roditelja. Pored problematičnog u ponašanja, deca mogu ulaziti u više sukoba sa vršnjacima nakon razvoda. Naravno, veoma je važno da znate da ne postaju sva deca problematična, već samo ona kod kojih je razvod ostavio dubok trag i koja su ispuštena iz nadzora roditelja.

Ne postaju sva deca problematična.

Izvor: Novosti/Zelena učionica

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

VIŠE S WEBA
  • Provjeren recept za čišćenje vena! Potrebno je samo…
  • LUJZA HEJ: Moćna afrimacija za privlasčenje novca i povećanje prihoda
  • Kako izbjeći srčani udar? 4 upozorenja o stanju vašeg srca, koje ne smijete ignorirati
  • OVIM HOROSKOPSKIM ZNAKOVIMA SUĐENA JE VELIKA LJUBAV: Posebna veza dve duše koju je nemoguće prekintu
  • MEDITACIJA OD 5 MINUTA KOJA PRIVLAČI LJUBAV I BLAGOSTANJE: Ono što zračite, duplo vam se vraća
  • HOROSKOP – Šta nam donosi pun Mesec u Raku od 30. decembra: Ribe žive svoju bajku, a Lav ima pojačanu intuiciju
  • CINK I SELEN – 2 ČUVARA NAŠEG IMUNITETA: Evo u kojim namirnicama ih ima najviše
  • GODIŠNJI HOROSKOP: Ovo su najvažniji događaju na nebu u 2021. godini! Mogu da nam preokrenu sudbinu i karmu
  • NAPRAVITE ČUVENI INDIJSKI ČAJ – Jača imunitet, čisti pluća i izbacuje sluz iz organizma: Recept za fantastičan prirodni lek

Ostali članci

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

23/12/2020lucija43
Pozdrav svima. moje ime je LUCIJA i voljet ću podijeliti svjedočanstvo s vama. prije nekoliko mjeseci moj me čovjek napustio zbog druge dame. Jako ga volim i sve o čemu sam mogla razmišljati bilo je samoubojstvo. Pokušao sam na nekoliko načina, ali niti jedan nije uspio. Odlučio sam čitati putem interneta i čitati o čarolijama i čarolijama. Pokušao sam, izgubio sam puno novca, ali to je bio isti rezultat. Gotovo sam odustao dok nisam upoznao DR ALABU čaroliju Caster koja me uvjerila u uspjeh i pročitao sam komentare ljudi na njegovoj web stranici. Bio sam skeptičan kad sam ga kontaktirao jer sam izgubio puno novca. Dva tjedna, bacajući čarolije, moj se čovjek vratio u moju kuću … Sada je moj čovjek vrlo poslušan i voli me više. Sada sam trudna 2 mjeseca i sretna sam što ga imam u svom životu. Savjetovao bih vam da se obratite ovom moćnom čarobnjaku za čarolije, koji mi je pružio drugu priliku za sreću i ljubav, isprobao sam nekoliko čarolija i nijedna nije uspjela. Ako vam netko može pomoći vratiti ljubav i voditi vas u potrazi za životnim rješenjima, to je on. Obratite se DR ALABI izravno na -Email- (dralaba3000@gmail.com), možete ovog velikog čovjeka napisati na WhatsApp ovom: +2349071995123 … 🙂 .. 🙂 .. 🙂 .. 🙂 .. :). . 🙂