Saturday, June 12, 2021
HomeArhivaKako do lica bez bora posle 50 - te

Kako do lica bez bora posle 50 – te

Industrija lepote je na kremama i prozvodima protiv bora zaradila milione. Odlazak pod nož i mnogobrojne estetske korekcije su nam dostupne i mnoge žene se odlučuju za njih kako bi sačuvale mladost lica i tela.

Istina je da nam za očuvanje mladosti nisu neophodni preskupi tretmani. Tajna je vrlo jednostavna, a Japanke je već decenijama znaju. Moramo priznati da se ženama iz tog dela sveta divimo na kvalitetu kože. Evo šta one rade kako bi izgledale tako mladoliko:

Redovna konzumacija zelenog čaja 

Grešite ukoliko mislite da je za izgled kože zaslužno samo ono što na nju nanosite. Jednako, ako ne i više na njen kvalitet utiče ono što jedemo i pijemo, pa je zato zeleni čaj odličan izbor. On sa sobom nosi nekoliko pogodnosti za kožu, ali i čitav organizam.

Naučno je dokazano da sprečava u velikoj meri nastanak raka kože. Takođe, zeleni čaj igra ključnu ulogu u zaštiti od UV zračenja i pojave bora.

Masaža lica jednom mesečno

One se kunu u ovu tehniku. Znamo da masaža opušta mišiće tela i da se nakon nje osećamo mnogo bolje, a da li ste znali da masaža lica doprinosi boljem izgledu lica? Ono što je najbolje je da ovu tehniku možete da sporovedete i sami kod kuće.

Prirodni proizvodi pre svega

Svi proizvodi,od onih sa kojima čiste lice, pa do krema su na prirodnoj bazi. Drže se dalje od preparata koji u sebi sadrže previše hemije. Maske za lice prave isključivo same od svežih namirnica.

Nikad ne koriste tonike za kožu

Iako su veoma popularni i uveravaju nas da pogoduju koži, ako pitate Japanke, rećiće vam da su oni na crnoj listi za njih. Toneri koji u sebi sadrže veliku koncentraciju medicinskog alkohola nakon dužeg vremena će vam isušiti kožu više nego što je to potrebno, zato ih ne treba korisiti. One se radije odlučuju za ružinu vodu kojom osvežavaju lice.

Kolagen je obavezan

Kolagen je vezivno tkivo koje održava kožu čvrstom i zategnutom. Japanke koriste proizvoda koji su bogati kolagenom, uključujući kreme i maske u režimima nege kože. Kolagen se takođe može naći u nekim namirnicama.

Iako je za njihov mladoliki izgled delom zaslužna i genetika, sigurni smo da i ovi koraci ništa manje nisu značajni. Probajte da se pridržavate ovih koraka i primetićete drastičnu promenu na koži.

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments