Saturday, June 12, 2021
HomeArhivaKako da se oslobodite negativnih misli prilikom meditacije

Kako da se oslobodite negativnih misli prilikom meditacije

Svetlost koju pustite u svoj um počeće da nadilazi ograničenja vašeg tela i moći ćete da osetite blaženstvo, svetlo u svom srcu.

Tokom meditacije, kada udišemo svetlost, kada je zaista razumemo, ona postaje realno iskustvo koje možemo osetiti. Predivna svetlost je ono što mudrost vekova shvata kao način da budete istinski slobodni. U mnogim mističnim filozofijama svetlost je krajnji rezultat transformacije – kada dozvolite starim aspektima svoje ličnosti da se rekombinuju i tako stvore tu predivnu manifestaciju. To znači da ne morate da se oslobodite negativnih misli tako što ćete ih odgurati od sebe, već ih transformišite u svetlost, slično feniksu koji se uzdiže iz pepela.

Ono što je potrebno da uradite jeste da promenite strukturu koja nosi negativna uverenja i ograničenja. Simbol te promene je feniks koji se transformiše u plamenu koji je dovoljno moćan da izmeni svaku strukturu. Ukoliko verujete, imate poverenja i možete da zamislite lepotu koju taj plamen transformacije nosi u sebi onda možete i osetiti svetlost kao feniks. Umesto da budete zaglavljeni u silnim ograničenjima i tami svakodnevice, oslobodite se i poletite ka višim aspektima svoje ličnosti – to je više stanje svesti i to je ono što se događa kada dozvolite svetlosti da prodre u vaše misli. Velika moć svetlosti je ta koja omogućava ovu transformaciju a ne moć vaše potrebe da promenite izvesne aspekte.

Kada meditirate i kada vaš um odluta u sferu profanog, kada padne u vrtlog bola i patnje – dozovite svetlost natrag u svoj um, izgovarajte mantru koja će vam pomoći da to i ostvarite. Ovo je veoma jednostavno, budući da svetlost ima magnetsku privlačnost: usmerite koncentraciju na predivnu svetlost koja je razlivena vašim telom, fokusirajte se na treće oko i zamislite sveću; sada usmerite svoju pažnju na svetlost sveće i osetite energiju i životnu silu kako tinjaju u plamenu. Uzmite tu energiju svetlosti i unesite je u svoje telo, neka struktura svetlosti postane vaša tako da svakim udahom udišete svetlo.

Ključevi svetlosnih kapija

Pronašli ste ključ kojim ćete tokom meditacije otvoriti vrata svetlosti. Ono što je neverovatno jeste da će svetlost koju pustite u svoj um početi da nadilazi ograničenja vašeg tela i moći ćete da osetite blaženstvo, svetlo u svom srcu.

Kada ovi osećaji preplave vaše telo, svetlost počinje da se manifestuje kroz vaše telo, um i meditaciju i vaše misli menjaju vibraciju. Cela struktura vašeg dotadašnjeg života počinje da se menja tako da, čak iako ne možete čulima da osetite tu transformaciju, iako niste svesni feniksa u vama, on je ipak tu i uči da leti.

Dok udišete i izdišete budite svesni da svaki put kada izgubite fokus koji vam omogućava slobodu možete jednostavno posegnuti za tim radosnim osećanjem kada svetlost ispuni vaše biće. Vaše srce će početi da upija istinu koja će vam postajati kristalno jasna kako budete skidali velove koji skrivaju vaše pravo biće.

Kada jednom vidite ko ste zaista, kada svetlost zasija tako snažno da nema mesta tami, vi prelazite na naredni nivo postojanja gde nema borbe, gde se širenje svesti dešava samo od sebe, gde se svetlost rasprostire kako joj priroda nalaže a ne zato što vi to želite ili vam je to potrebno. Vas više ne kontrolišu ego, negativne misli ili bes i ljubomora. Više ne osećate bol zbog negativnih aspekata života. Sve to postaje nevažno. Dok udišete i izdišete i dok se svetlost širi vašim bićem, dozvolite joj da vas prenese izvan fizičke dimenzije postojanja.

Zašto je mantra moćna

Tokom meditacije važno je osloboditi se negativnih misli i ograničenja kako ne biste mogli sebi da dozvolite da se prepustite tom širenju svesti koje će se dogoditi. Kako biste mogli da putujete kroz druge dimenzije svesti neophodno je da budete slobodni.

Kad god ego počne da se buni, da izviruje i svira prepoznatljivu melodiju vi ćete moći, tako oslobođeni da premostite tu prepreku. Vaša svest će prepoznati taj glas kao staru strukturu kojoj ne treba davati energiju. Sada ste već u poziciji da ovu igru posmatrate sa strane, kao pozorišnu predstavu bez donošenja sudova i emotivne upletenosti. Posmatrate iz svoje lože svetlosti i slobode i ostajete tu uz pomoć mantre.

Zašto je mantra toliko moćna? Ona je kreativna snaga koja dozvoljava da se otvori prostor, da se poruše zidovi tako da vaša svest može slobodno da prolazi kroz druge dimenzije. O mantri govore mnogi sveti tekstovi i mistične filozofije jer se iza zvuka krije svetlo svesti. Zvuk olakšava razumevanje stvaranja dok se u tom istom zvuku nalazi svetlost, univerzum koji se zauvek širi, u kome su prisutne sve informacije i u kome sve najednom ima smisla.

Biti zaista svestan nema veze sa tipom ličnosti, sa vašim mozgom ili čulima. Dostizanje svesnosti predstavlja evoluciju čoveka gde je on na putu da oseti jedinstvo sa postojanjem oko sebe. Ovakvo razumevanje će biti vaše iskustvo – kada iskusite osećaj slobode, kada otpustite tamu i stare saboterske programe koji koče naš rast.

Osećam da je veoma važno da shvatimo kako je duhovnost blagoslov, kako je spiritualnost put ka blaženstvu, put ka uživanju u postojanju.

Kada možete da ostavite po strani unutrašnje antagonizme i stare paradigme i kada se fokusirate na to veličanstveno osećanje sreće prisutnosti i bivstva, onda život zaista postaje predivno putovanje.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments