Tuesday, June 22, 2021
HomeArhivaJOŠ JEDNOM PODSETIO NA NEMAR VLASTI Di Kaprio prozvao premijera Federacije BiH...

JOŠ JEDNOM PODSETIO NA NEMAR VLASTI Di Kaprio prozvao premijera Federacije BiH zbog uništavanja reka (FOTO)

Oskarovac Leonardo Di Kaprio ponovo je prozvao federalnog premijera Fadila Novalića i Vladu FBiH koji još nisu uradili ništa konkretno kako bi zaštitili reke u BiH od gradnje malih hidroelektrana.

Ovaj put u svom novom postu na društvenim mrežama Di Kaprio se osvrće na pozitivne vesti iz Albanije gde će područje reke Vjose biti proglašeno nacionalnim parkom. To je ponukalo slavnog glumca da još jednom podseti na nemar vlasti u BiH.

– Dok čekamo da federalni premijer i njegova vlada u Bosni i Hercegovini poduzmu pravne korake kako bi zaštitili reke, plavo srce ove zemlje, od daljnjeg uništavanja izgradnjom malih hidroelektrana, iz Albanije stižu obećavajuće vesti. Vjosa, jedna od poslednjih velikih evropskih divljih reka, mogla bi biti spašena – napisao je Di Kaprio.https://pulsembed.eu/p2em/nRk3SW7H1/

On podseća da je albanski premijer Edi Rama 25. septembra ove godine izvestio da je projekt izgradnje brane Kalivac odbijen te da će to područje postati nacionalni park.

– Radujem se dobrim vestima o konkretnim akcijama za trajnu i potpunu zaštitu reka u Bosni i Hercegovini, Albaniji i ostatku balkanske regije – zaključio je glumac, piše Klix.

Novalić je juče u Vladi FBiH imao radni sastanak s nadležnim ministrima o, kako je saopšeno, kratkoročnim merama i aktivnostima koje će se što pre poduzeti, a sve na osnovu ranijeg zaključka Parlamenta Federacije BiH o potpunoj zabrani izgradnje mini hidroelektrana, kao i na osnovu zahtjeva predstavnika NVO-a iz Koalicije za zaštitu reka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments