Wednesday, July 28, 2021
HomeLifestyleModaJoš jedan modni gigant "pukao": Od ponedeljka bi im rad ponovo bio...

Još jedan modni gigant “pukao”: Od ponedeljka bi im rad ponovo bio omogućen, ali kasno… Modni lanac “Pimkie” u Austriji ima 13 filijala i 76 zaposlenih

Kako smo nedavno pisali, Austrija se trenutno suočava sa više od 500.000 nezaposlenih lica, dok ekonomija trpi snažne posledice virusa korona.

Država je više puta rekla da neće imati upliva u kapitalu privatnih kompanija, ali da će im novčano pomagati. Ipak, činjenica je da su mnoga mala, ali i velika preduzeća – ugrožena.

Tako je modni lanac “Pimkie”, u kojem su godinama unazad rado kupovali i naši građani, kao turisti u Evropi, prijavio stečaj zbog duga u visini od 2,3 miliona evra.

U Austriji “Pimkie” ima 13 filijala i 76 zaposlenih, a svi su prijavljeni na skraćeno radno vreme. Zarade do decembra su im isplaćene, ali su ostali bez poslodavca.”Pimkie” je doneo odluku da ne želi plan sanacije, te da zatvara sve svoje filijale. Za ovaj modni lanac popuštanje mera desilo se prekasno: inače, Austrija u ponedeljak ponovo otvara ovaj tip prodavnica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular