Sunday, August 1, 2021
HomeMagazinJens Spahn Nemačka kao lider globalnog zdravlja

Jens Spahn Nemačka kao lider globalnog zdravlja

 

Jens Spahn Nemački minister zdravstva,  potvrđuje novu ulogu Nemačke kao globalnog zdravstvenog lidera.

Imenovan ministrom zdravstva 2018. godine, delom i kao pokušaj Angele Merkel da udovolji unutrašnjim suparncima, Spahn nije krio da mu ne odgovara centristička politika nemačke kancelarke. Njegovo prijateljstvo s Richardom Grenellom, tada ambasadorom američkog predsednika Donalda Trumpa u Nemačkoj, dovoljno je govorilo.

Spahn (40) izgradio je reputaciju mladog homoseksualnog konzervativca koji je zauzeo čvrstu poziciju u pogledu migracija.

Ali otkako se pojavila pandemija Spahn je prestao praviti sukobe  sa svojom  šeficom i umesto toga posvetio  je svoje napore pokazujući da može preuzeti odgovornost za širenje virusa .

Nemačka ima jednu od najnižih stopa smrtnosti na kontinentu. Jednako tako  Nemačka brzo postaje epicentar protesta podstaknutih donesenim merama i skepticima vakcina.

Za vreme Berlinovog vođenja Veća EU ove jeseni, Spahn je bio pokretačka snaga u nastojanju da se Briselu da veća moć kada je u pitanju javno zdravlje . Takođe ostvaruje dugogodišnje nemačke ambicije da postane lider u globalnom zdravstvu. Kada su SAD povukle sredstva Svetske zdravstvene organizacije, Nemačka je ponirala, a Spahn je iskoristio polugu da potakne šefa SZO da ubrza politički sumnjiv pregled globalnog odgovora na koronavirus.Spahn je podržao Armina Lascheta, premijera Severne Rajne-Vestfalije, u trci za vođu Hrišćansko-demokratske unije i, kao dodatak, za zamenu Merkel; oni se marketingiraju kao dvojac za kontrolu korone. Ipak Spahn je ispred svih, osim jednog od kandidata CDU-a (samo konzervativni kandidat Friedrich Merz ima bolji učinak). Sve dok traje pandemija, Spahn će imati veliku podršku u stranci, bez obzira na to ko je glavni.

 

 

Previous articleO nama
Next articleAdriana Lima uhvaćena bez šminke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular