Monday, November 30, 2020
Home Arhiva Jamie snimio seriju kuvarskih emisija s receptima za karantin

Jamie snimio seriju kuvarskih emisija s receptima za karantin

U samo tri dana poznati kuvar osmislio je recepte i snimio pet epizoda novog načina prehrane, onog u karantinu, s ograničenim pristupom namirnicama i praktičnim savetima kako što bolje iskoristiti ono što imamo u ostavama.

Mnogima omiljeni kuvar – Jamie Oliver, upitao je svoje pratioce na Facebooku da mu kažu šta bi mogao učiniti za njih istog trena, jer su se i Britanci pridružili ostatku sveta koji je zatvoren u izolaciju.

Odgovor nije morao dugo čekati, u ovo vreme kada svi imamo smanjen pristup onom na što smo navikli, ljudi su mu vrlo jasno i precizno rekli šta od njega žele – jednostavne recepte, koje mogu napraviti brzo, koristeći namirnice iz ostave, te da im ponudi idealna rešenja za jela koja se mogu zamrznuti.

U manje od sedam dana Jamie je napravio ono što su hteli, naime, u samo tri dana snimio je seriju od pet epizoda.

Jamie je novu seriju nazvao “Jamie: Keep Cooking and Carry On”, što je igra reči na poznati britansku uzrečicu “Keep Calm and Carry On”.

Baš kao i te motivacione reči koje je putem plakata britanska vlada 1939., uoči početka Drugog svetskog rata, proširila po zemlji, Jamie sada želi olakšati trenutke svojim sugrađanima koji se nalaze u izolaciji i ograničen im je pristup namirnicama. A zahvaljujući internetu može ih olakšati svima u svetu koji govore engleski.

Goli kuhar objasnio je kako je cilj njegove nove serije pružiti recepte u kojma je moguće jednostavno zameniti, ili potpuno izbaciti neke namirnice – zavisno od onoga šta imate u kuhinji. Takođe vam želi pomoći da iskoristite zamrzivač, ali i tamne skrivene kutke ostava, kako se ništa ne bi bacilo.

Očekujte recepte poput vegetarijanskog čilija (u koji se lako može dodati meso, ako to preferirate) i mnogo recepata sa testeninom – kao i jednostavne recepte za domaće testo, jer postoji mogućnost da ga u prodavnicama nećete naći. Jamieve recepte za karantin možete pronaći na njegovoj Facebook stranici.

 

- Advertisment -

Most Popular

Elizabet Harli u šestoj deceniji ima figuru za medalju!

Glumica oduševila korisnike Instagrama neverovatnim telom na kojem bi joj pozavidele i upola mlađe žene

Kraljica Maksima objasnila šta je savršen stil!

Kraljica Maksima je dobro poznata po svojim fenomenalnim kombinacijama, a i ovog puta je bila na visini zadatka. Ona...

Dok svi bruje o njegovom braku sa Severinom, Igor Kojić oglasio se na Instagramu

Brak Severine i Igora Kojića tema je o kojoj se u javnosti uveliko bruji.Mesecima se ovaj...

Glumac tvrdi da su mu za koronu rekli 2011. godine

Film “Zaraza” iz 2011. godine danas se čini kao pročanstvo. Film prati pojavu novog virusa neobičnih simptoma, koji se brzo širi. Sada...

Recent Comments