Thursday, May 6, 2021
HomeArhivaJamie snimio seriju kuvarskih emisija s receptima za karantin

Jamie snimio seriju kuvarskih emisija s receptima za karantin

U samo tri dana poznati kuvar osmislio je recepte i snimio pet epizoda novog načina prehrane, onog u karantinu, s ograničenim pristupom namirnicama i praktičnim savetima kako što bolje iskoristiti ono što imamo u ostavama.

Mnogima omiljeni kuvar – Jamie Oliver, upitao je svoje pratioce na Facebooku da mu kažu šta bi mogao učiniti za njih istog trena, jer su se i Britanci pridružili ostatku sveta koji je zatvoren u izolaciju.

Odgovor nije morao dugo čekati, u ovo vreme kada svi imamo smanjen pristup onom na što smo navikli, ljudi su mu vrlo jasno i precizno rekli šta od njega žele – jednostavne recepte, koje mogu napraviti brzo, koristeći namirnice iz ostave, te da im ponudi idealna rešenja za jela koja se mogu zamrznuti.

U manje od sedam dana Jamie je napravio ono što su hteli, naime, u samo tri dana snimio je seriju od pet epizoda.

Jamie je novu seriju nazvao “Jamie: Keep Cooking and Carry On”, što je igra reči na poznati britansku uzrečicu “Keep Calm and Carry On”.

Baš kao i te motivacione reči koje je putem plakata britanska vlada 1939., uoči početka Drugog svetskog rata, proširila po zemlji, Jamie sada želi olakšati trenutke svojim sugrađanima koji se nalaze u izolaciji i ograničen im je pristup namirnicama. A zahvaljujući internetu može ih olakšati svima u svetu koji govore engleski.

Goli kuhar objasnio je kako je cilj njegove nove serije pružiti recepte u kojma je moguće jednostavno zameniti, ili potpuno izbaciti neke namirnice – zavisno od onoga šta imate u kuhinji. Takođe vam želi pomoći da iskoristite zamrzivač, ali i tamne skrivene kutke ostava, kako se ništa ne bi bacilo.

Očekujte recepte poput vegetarijanskog čilija (u koji se lako može dodati meso, ako to preferirate) i mnogo recepata sa testeninom – kao i jednostavne recepte za domaće testo, jer postoji mogućnost da ga u prodavnicama nećete naći. Jamieve recepte za karantin možete pronaći na njegovoj Facebook stranici.

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments