Thursday, August 5, 2021
HomeLifestyleModaISTOK BRATIĆ: Moda prolazi stil ostaje

ISTOK BRATIĆ: Moda prolazi stil ostaje

 

Nova kolekcija visoke mode priznatog bosanskohercegovačkog dizajnera, Istoka Bratića pod nazivom L’aprèsmidi d’un faune/ u prevodu Popodne jednog fauna inspiriše dizajnera Debisijevim nimfama, zagasitim zelenim muslinom i bojom vina sa detaljima fuksije u ženskoj kolekciji, dok se muška kolekcija očituje kombinacijama modrih, bijelih i crnih tonova, u cjelini u koloritu francuske visoke mode.

 

Nova kolekcija odiše fluidnošću materijala- svila i čipka za žensku kolekciju, drugi prirodni materijali za mušku kolekciju. Ovdje možemo vidjeti vječne MUST HAVE komade poput ženskih laganih koktel haljina, muških bijelih ljetnih smokinga ili odijela koji imaju ručno vezene detalje. Cijela kolekcija ima siluetu 30-tih godina za koje dizajner kaze da su mu najdraže jer su “to najelegantnije godine u historiji mode”.

Dizajner i ovog puta ima handmade ogrlice i nakit i svakako za ovu ljetnu kolekciju ima i šešire koji su u skladu sa cijelom kolekcijom.

 

Kolekcija se zatvara kratkom vjenčanicom od teške bijele čipke i svile koja je klasičnog kroja i ima look bezvremenske elegancije. I kako sam kreator kaže- moda prolazi, ali stil ostaje.

 

Njegova posljednja kolekcija odiše bezvremenskom elegancijom ležernošću i ekskluzivnošću u isto vrijeme i može biti uvrštena u tkz. slow fashion .

Istok Bratić je pobornik tog pravca jer nikad nije bio veliki ljubitelj trendova koji se javljaju i nestaju, dok stil ostaje forever. Stoga uvijek možemo nositi malu crnu haljinu ili Chanel kostim i bijelu košulju i nikada, apsolutno nikada, nećemo biti out.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular