Sunday, August 1, 2021
HomeZanimljivostSvetIranska Anđelina Džoli dobila deset godina zatvora zbog izobličenih fotografija

Iranska Anđelina Džoli dobila deset godina zatvora zbog izobličenih fotografija

Iranka Sahar Tabar poznata na društvenoj mreži Instagram kao Zombi Anđelina Džoli, osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od deset godina, zbog aktivnosti na društvenim mrežama, objavila je novinarka i aktivistkinja Masih Alinejad.

Prema riječima Alinejad, zvijezda Instagrama služi nepravednu kaznu, samo zato što se bavila čisto nevinim aktivnostima, koristeći šminku i fotošop da bi izgledala kao zombi Anđelina Džoli. Novinarka je pozvala da se oslobodi Sahar Tabar, koja ima 20 godina i čije pravo ime je Fatemeh Kišvand.

Tinejdžerka je uhapšena i optužena za kvarenje omladine i nepoštovanje Islamske Republike.

Ona je pozvala i samu holivudsku glumicu da se založi za Sahar Tabar.

Tabar je postala poznata po fotografijama na Instagramu na kojima prikazuje sablasno mršavo lice. Njen profil na toj društvenoj mreži ima skoro pola miliona pratilaca. Mnogi su njene fotografije doživljavali kao šalu, ali 5. oktobra 2019. godine Sahar je uhapšena u Iranu.

Tabar je ranije objavila da je, iako se podvrgla nekoj plastičnoj operaciji, njen izgled „zombi Džoli“ uglavnom postigla uz pomoć šminke i fotošopa.

Optužbe protiv Tabar uključuju bogohuljenje, podsticanje na nasilje, sticanje prihoda neprimjerenim sredstvima i loš uticaj na mlade, prenosi cdm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular