Tuesday, June 22, 2021
HomeArhivaINTERVJU: ANA BEKUTA Moji koncerti u dijaspori su dragoceni i emotivni

INTERVJU: ANA BEKUTA Moji koncerti u dijaspori su dragoceni i emotivni

Ana Bekuta je pre svega dama ali i jedna od najpoznatijih pevačica sa prostora bivše Jugoslavije. Njene pesme obeležile su mnoga slavlja, mnogo puta su ublažile ili probudile nostalgiju, a ono što ju je uvek vodilo krz život je ljubav prema muzici.

 

Jedna ste od najvećih zvzda ex Yu, koliko je teško održati takav status?

Nema tu nikakvog plana ni programa. Jednostavno bavim se svojim poslom najbolje što umem, a status je rezultat tog prethodnog rada. Muzika je u mom životu uvek bila poziv i strast, a ne način da steknem i zadržim slavu. Bitniji su mi uživanje u pevanju i ugled koji mi donosi nego varljivizvezdani prah.

Smatrate li da je danas lakše izgraditi karijeru pevača, nego što je to bilo pre tridesetak godina?

Karijera podrazumeva kontinuitete. Opstajanje na sceni nekada je bilo podjednako zahtevno kao i sada.

Da li Vam je bilo lakše pre ili sada da birate pesme?

Sada sam izbirljivija.To dolazi sa iskustvom. Uzrelom dobu je važnija trajnost od mode i „hititčnosti“.

Kako izgledaju Vaši nastupi u dijaspori?

Moji koncerti za naše ljude u tuđini veoma su ispunjavajući i dragoceni. Pomno ih pripremam i stopostotno se dajem, svesna pogubne odgovornostiu tim prilikama. Susreti s publikom u inostranstvu često su dirljivi, prepuni emocija, i srećna sam kada vidim da sam makar na trenutak ublažila tešku nostalgiju našeg sveta.

Kojom pesmom započinjete nastup, a koja je Vama lično najdraža?

Ne postoji šablon.To zavisi od koncepcije nastupa, mog raspoloženja, životne faze, a ponekad i od skandiranja prisutnih.Svaka pesma ima svoj momenat.

Družite li se sa kolegama sa estrade, generalno postoji mišljenje da su pevači sujetni i ne vole se?

Da, sa mnogima sam u odličnim odnosima.Posećujemo se, razmenjujemo savete i zavisni smo jedni od drugih, baš kao i kolege u ostalim branšama.

Kako reagujete na nepravdu?

Kako kada. Nekada burno, nekada s prezirom, a nekada nemoćno zanemim, nevoljna da se borim sa vetrenjačama.

Kako izgleda jedan Vaš dan?

Najčešće ne znam ni kako će početi ni kako će završiti.Nastojim da ispunim sve isplaniraneobaveze, naročito kada je posao u pitanju. Trudim se da ne zapostavim porodicu i prijatelje, ali i da ostavim sat-dva za opuštanje – dobra knjiga ili film, cveće na terasi, kratku šetnju. Najzadovoljnija sam kada stignem da se naspavam.

Šta biste poručili našim čitaocima u dijaspori?

Da čuvaju sebe i svoje najmilije i da se, bez obzira na teškoće kroz koje prolazimo, ponose svojim rodnim krajem, otadžbinom, poreklom. Da se raduju životu i naravno, slušaju dobru muziku. Želim im ljubav, zdravlje, sreću i svako blagostanje.

Tekst: Milana Dukić

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments