Thursday, June 17, 2021
HomeLifestyleHrvatska primamljivija od Majorke

Hrvatska primamljivija od Majorke

Građani Nemačke neopisivo su iscrpljeni pandemijom. Vlada Nemačke od prvog trenutka je snažno nastojala da zaustavi epidemiju kovida; koliko zbog ljudskih života, toliko i zbog spasa ekonomije, što bržeg povratka koliko toliko normalnim načinima života, poput slobodnog pohađanja nastave u školama…

Uoči letnje turističke sezone na severnoj hemisferi RTL Deutschland objavio je reportažu o najboljim, najpogodnijim, najpraktičnijim, najsigurnijim turističkim odredištima za Nemce, ako je ikako moguće sve to u jednom.

Odabir su sveli na situaciju u kojoj je Majorka sve skuplja i prosečan Nemac traži način da nađe nešto drugo, prenose RTL vijesti.

– Majorka ove godine, na primer, sasvim lepo udara po novčaniku; cene leta su eksplodirale, poskupljuje najam automobila – navodi se u najavi reportaže o “dve povoljne i, kako se čini, sigurne alternative”. Jedna je Dominikanska Republika, a druga je Hrvatska.

U reportaži se objašnjava da se u Hrvatsku može već i s brzim testom. Dalje se navodi pregled cena koje pokazuju da je Majorka bitno skuplja od Hrvatske, i to počev već od cene putovanja, zatim cene litre piva u restoranu…

U reportaži se još jednom navodi i to da Hrvatska živi od turizma, ali da je ovde trenutno 80 posto turista manje i, bar što se Istre tiče, epidemiološko stanje da je relativno dobro, a domaći stanovnici da su disciplinovani što se tiče epidemioloških mera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments