Thursday, May 6, 2021
HomeLifestyleFilmHolivudska diva sa najtužnijom sudbinom: Bila u tajnoj vezi sa kraljem, borila...

Holivudska diva sa najtužnijom sudbinom: Bila u tajnoj vezi sa kraljem, borila se sa depresijom, ubio je rođeni sin! Život holivudske dive obeležile su ljubavne afere i borba sa depresijom

CIA je organizovala prvi susret između slavne glumice Suzan Kabot i kralja Jordana 1959. godine, što je dovelo do njihovog intimnog odnosa, pokazuju do skoro čuvani dokumenti.

Dokumenti – iz istrage o ubistvu predsednika Džona Kenedija – pokazuju da je CIA, u pokušaju jačanja odnosa sa Jordanom, nagovorila bivšeg agenta FBI-a da on dogovori sastanak kralja Huseina i Suzan, piše USA Today.

Par se dobro slagao na večeri u Los Anđelesu koju je organizovao Robert Maheu, koji će kasnije postati važan pomoćnik ekscentričnom preduzetniku Havardu Hjuzu. Agenti su zatim unajmili kuću na Long Ajlend Biču za kralja Huseina dok je nastavio svoju državnu posetu i dogovorio da Suzan ostane u obližnjem hotelu u Njujorku.

Glasine govore kako se njihov odnos nastavio dugi niz godina, a Suzan je rodila sina Timotija 1964. godine, za kojeg se mislilo da je Huseinov sin. Iako se nikada nije u potpunosti dokazalo da je kralj Timotijev otac, sve pretpostavke idu u tom smeru. Da se tako nešto pokazalo istinitim, značilo bi da je Husein varao svoju drugu suprugu Antonet Gardiner sa kojom je bio u braku od 1961. do 1971. godine.

Par je postao “intimni prijatelji” nakon sastanka u Los Anđelesu, navodi se u dopisu, a kralj je bio zaljubljen u nju pa je želeo da se sa njom sretne tokom svog boravka u Njujorku između 14. i 18. aprila 1959. godine.

CIA je tada iznajmila kuću u Long Biču na Long Ajlandu za vreme kada je kralj Husein bio u Njujorku, a Suzan je ostala u hotelu Barkli na Menhetnu pod “tajnim imenom”, dodaju agenti u dopisu. Izveštaji u medijima raspravljali su o njenoj jevrejskoj pozadini – Suzan Kabot je rođena kao Hariet Šapiro – što je moglo da predstavlja problem za muslimanskog monarha.

 

Takođe je spomenula da nije jasno kakvu ulogu je morala da igra kada su je zamolili da prisustvuju zabavi, ali joj je rečeno: “Želimo da pođete s njim u krevet.” Suzan je izjavila da je odbila predlog, ali je ipak odlučila da ode na zabavu i zaljubila se do ušiju u “neverovatno šarmantnog” kralja.

 

Kralj Husein je vladao Jordanom sve do svoje smrti 1999. godine od raka.

 

Ženio se četiri puta, a njegov sin Abdulah – iz drugog braka – nasledio je na prestol.

Odrastanje, karijera i burne veze

 

Susan Kabot rođena je kao Hariet Perl Šapiro u porodici ruskih jevreja 1927. godine – ali je odrastala kroz osam različitih porodica koje su je usvajale. Na Menhetnu je bila u srednjoj školi kada je otkrila svoju ljubav prema glumi.

 

Dok je pokušavala da se odluči između karijere u muzici i umetnosti, radila je kao ilustratorka dečje knjige po danu da bi noću pevala na Menhetnu. Kabot se udala za svog prvog supruga, Martina Sakera, 1944. godine, ali par se razveo 1951. godine. Njen odnos s kraljem Huseinom bio je predmet brojnih tračeva u brojnim tabloidima.

 

Opisala ga je kao “najlepšeg čoveka kojeg sam ikada upoznala”, a par se često susretao nakon tog prvog sastanka, navodi se u članku Los Anđeles Tajmsa iz 1989. godine.

 

Do 1960. Kabot je prestala da radi na filmu i umesto toga raspodelila je svoje vreme između uloga na televiziji i u pozorišnim predstavama. Njeno jedino dete, Timoti Skot Romano, rođen je 27. januara 1964., a pitanje njegovog očinstva ostalo je nerazjašnjeno. Kabot je, kako se piše, rekla prijateljima da je on bio sin engleskog diplomate za kojeg je kratko bila udata – u pokušaju da sakrije činjenicu da je nezakonit. Međutim, Timoti nosi prezime preduzetnika Majkla Romana.

 

Udala se za njega 1968., a kasnije je usvojio Timotija. Nije se ponovo udala nakon njegove smrti 1983. godine.

Tragičan kraj 

 

U godinama pre smrti, njeno mentalno zdravlje se pogoršalo do te mere da su ona i njen sin živeli u katastrofalnim uslovima – okruženi novinama koje su bile stare i po nekoliko godina i ostacima hrane.

 

Navodno je gajila samoubilačke misli i patila od depresije Suzan je pronađena mrtva u spavaćoj sobi, ležeći preko kreveta u Encinu u Kaliforniji, 10. decembra 1986. godine. Njen je sin, tada sa 22 godine, u početku rekao policiji da je provalnik ubio majku, ali je kasnije otkrio da ju je pretukao šipkom za dizanje utega nakon što ga je savladao bes.

 

Timoti je prvo optužen za ubistvo, ali optužba je kasnije promenjena u ubistvo iz nehata. Njegovo suđenje 1989. godine takođe je iznelo informacije da je njegova majka primila 1.500 dolara mesečno od čuvara kraljevske riznice u Jordanu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments