Friday, June 18, 2021
HomeOsa newsHolandija odlučila da od građana ne traži nošenje maski Holandska vlada saopštila...

Holandija odlučila da od građana ne traži nošenje maski Holandska vlada saopštila je da neće preporučiti građanima da nose zaštitne maske protiv širenja Covida-19 smatrajući da njihova efikasnost nije dokazana.

Umesto toga, vlada će tražiti od građana da bolje poštuju mere fizičke distance, pošto je broj obolelih u porastu ove nedelje, rekla je ministarka zdravlja Tamara van Ark.
Zato što iz medicinske perspektive nije dokazana efikasnost maski, kabinet je odlučio da neće postojati obaveza nošenja nemedicinskih maski“, rekla je ona posle analize izveštaja Instituta za javno zdravlje.
Ova odluka u suprotnosti je sa drugim evropskim zemljama koje su uvele obavezu nošenja maski u zatvorenom, pa i na otvorenom prostoru, prenosi Rojters.
Šef holandskog Nacionalnog instituta za zdravlje rekao je da neke studije pokazuju da maske pomažu u usporavanju širenja virusa, ali da ta ustanova nije ubeđena da će pomoći tokom aktuelne epidemije u Holandiji. On je rekao da bi nepravilno nošenje maski uz neodržavanje distance povećalo rizik od prenošenja virusa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments