Wednesday, May 12, 2021
HomeShowbizGO STOMAK I NAKINĐURENA SA 6 MILIONA DOLARA! O njenom stajlingu na...

GO STOMAK I NAKINĐURENA SA 6 MILIONA DOLARA! O njenom stajlingu na dodeli Oskara se najviše priča

Na crvenom tepihu na dodeli 93. Oskara najviše pažnje privukla je Zendeja, mlada glumica i pevačica koja se pojavila u provokativnom izdanju.

Nosila je žutu haljinu sa velikim izrezom na stomaku, pa je od gornjeg dela praktično ostalo “dovoljno” za bikini, dok je dole haljina bila elegantna i duga do poda.

Zendeja (24) je odabrala “Valentino” haljinu uz koju je nosila “Bulgari” nakit od čije cene će vam se zavrteti u glavi! Ogrlica, minđuše i jedan prsten ukupno su vredni 6 miliona dolara!

1 / 4 FOTO: PROFIMEDIA

Podsetimo, film “Nomadland” rediteljke Kloi Žao (Chloe Zhao) pobednik je ovogodišnje, 93. dodele Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, održane danas u pozorištu Dolbi i drugim lokacijama u Los Andjelesu.

Ostvarenje je dobilo glavnu nagradu, Oskara za najbolji film, dok je rediteljka osvojila nagradu za najbolju režiju i postala druga žena koja je dobila nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauka u toj kategoriji.

Za ulogu u filmu “Nomadland” Oskara za najbolju glumicu dobila je Frensis MekDormand (Frances McDormand).

“Mank” Dejvida Finčera (David Fincher), koji je bio favorit sa najviše nominacija, ukupno deset, osvojio samo dva Oskara u kategoriji najbolje fotografije i najboljeg dekora.

Glumac Entoni Hopkins (Anthony) dobio je nagradu za najboljeg glumca za film “The Father” u kojem glumi starca koji tone u demenciju.

Za Hopkinsa (83) je to drugi Oskar, a prvi je osvojio 1992. godine za ulogu čuvenog Hanibala Lektora (Hannibal Lecter) u filmu “Kad jaganjci utihnu”.

Hopkins je ujedno postao i najstariji dobitnik Oskara. Pre njega je najstariji laureat bio Kristofer Plamer (Christopher Plummer) koji je sa 82 godine dobio Oskara 2012. godine u kategoriji najbolje sporedne muške uloge u filmu “Početnici” (Beginners).

Glumac Danijel Kaluja (Daniel Kaluuya) i glumica Ju-Džung Jun dobili su Oskare za najbolju mušku i žensku sporednu ulogu. Tamnoputi Kaluja osvojio je Oskara za ulogu u filmu “Judas and the Black Messiah”. Glumica Ju-Džung Jun je dobila nagradu za ulogu u filmu “Minari”.

Glen Klouz (Glenn Close) (74) nije uspela da osvojio svog prvog Oskara. Bila je nominovana u kategoriji najbolje ženske sporedne uloge i to joj je bila osma nominacija u karijeri.

Film “Drunk” danskog reditelja Tomasa Vinterberga (Thomas) osvojio je Oskara za najbolji strani film. U toj kategoriji bio je nominovan i “Quo Vadis, Aida” (Kuda ideš, Aida), sarajevske režiserke Jasmile Žbanić.

Svi nominovani su kao i svake godine dobili vredne poklon torbe, ali bez vaučera za putovanja zbog epidemije korona virusa. Medju poklonima su zaštitne maske, vitamini i preparati za jačanje imuniteta.

Dodelom Oskara u 24 kategorije završava se sezona dodela filmskih nagrada u svetu.

Pre Oskara dodeljene su nagrade Britanske akademije za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA), kao i nagrade Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America – PGA), Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America – DGA) i Zlatni globus.

Te nagrade su često pouzdani pokazatelji ko bi mogao da osvoji prestižnog Oskara.

1 / 8 FOTO: PROFIMEDIA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments