Sunday, August 1, 2021
HomeOsa newsStrane vestiGlavna sluškinja kraljice Elizabete dala otkaz poslije 32 godine rada

Glavna sluškinja kraljice Elizabete dala otkaz poslije 32 godine rada

Šefica osoblja kraljice Elizabete II u Sandringamu dala je otkaz poslije 32 godine rada za britansku kraljicu, zato što osoblje nije htjelo da provede mjesec dana u izolaciji, prenosi b92.

Patricia Erl (56) podnijela je ostavku nakon što su prije nekoliko nedjelja zaposleni odbili da provedu mjesec dana u izolaciji s kraljicom, a bez mogućnosti da vide svoje porodice. Kako piše britanski San, Patriciji je bilo neprijatno što su kraljičini zaposlenici odbili plan da se zbog pandemije koronavirusa izoluju s kraljicom kako bi je zaštitili od virusa koji hara.

Patricia Erl je bila uzorna šefica osoblja, koja je prije dvije godine dobila kraljevsku medalju kraljevskog viktorijanskog reda za svoj predani rad. Ona nije htjela da komentariše zašto je dala otkaz, a medijima je sve prenio portparol Bakingemske palate.

“Njen odlazak bio je potpuno prijateljski”, kratko je saopštio.

Kraljevska porodica je zamolila oko 20 zaposlenih na imanju u Norfolku da se mjesec dana izoluju s kraljicom Elizabetom i princom Filipom zbog pandemije, kako bi bez straha od korona virusa mogli da provedu božićne praznike, prenio je portal Poslovni. hr.

Međutim, grupa zaposlenih odbila je taj plan, jer im se nije svidjela činjenica da svoju porodicu neće vidjeti u vrijeme Božića. Kraljica s članovima svoje porodice božićne praznike inače provodi u Sandringamu, ali zbog pandemije će prvi put poslije 33 godine provesti praznike u dvorcu Vindzor. Elizabeta II i njen suprug tamo su od oktobra, s tim da je kraljica nekoliko puta zbog poslovnih obaveza otputovala u London na nekoliko dana.

Prvi put nakon 1949. godine kraljevski par će praznike provesti i bez svoje djece.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular