Tuesday, June 22, 2021
HomeLifestyleGinisov rekord u Dubaiju postavio jedan bazen

Ginisov rekord u Dubaiju postavio jedan bazen

U novom luksuznom odmaralištu u Dubaiju otvoren je bazen na 77. spratu, na visini od skoro 300 metara što je najveća visina na kojoj se nalazi jedan bazen, što je potvrdila i Ginisova knjiga rekorda.

Bazen je dvostruko duži od olimpijskog bazena: dugačak je 94,84 i širok je 16,5 metara, piše CNN.

Površina bazena iznosi približno 560 kvadratnih metara, što odaje utisak ogromnog jezera na nebu. Bazen ima zapreminu od približno 500 kubika i najveća dubina iznosi 1,2 metra.

Bazen je otvoren samo za goste hotela starije od 21 godine, ali u očaravajućem pogledu mogu da uživaju i oni koji rezervišu mesto u azijskom restoranu „Zeta Seventi Seven”, nazvanom tako jer se, poput bazena, nalazi na 77. spratu hotela.

Ali visina na kojoj je izgrađen bazen nije jedina koja je njegovim vlasnicima donela Ginisov rekord. Hoteli se sastoje od dve kule koje su spojene u osnovi od 1. do 13. nivoa i ponovo se povezuju nebeskim mostom od 63. do 77. sprata.

Na tom poslednjem spratu se nalaze luksuzni stanovi i apartmani, što je takođe upisano u Ginisovu knjigu rekorda. U obe kule nalazi se 217 hotelskih soba, 443 apartmana i 478 stanova.

Impresivna zgrada otvorena je u decembru 2020. i još je jedna u nizu arhitektonskih atrakcija u Dubaiju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments