Saturday, December 5, 2020
Home Osa news FLAMENKO U SRCU NEMACKE - WEIMAR

FLAMENKO U SRCU NEMACKE – WEIMAR

Skoro nam je jedan muzicar, dobar prijatelj i clan “OSA” Orange Star Agensy, skrenuo paznju na izuzetan duo,koji gaji FLAMECO muziku. Ova dva umetnika,poreklom iz Syrije,trenutno zive u pomenutom gradu WEIMER u Nemackoj,Ahmad Balhawan „Rafaeloo“ (24), i njegov prijatelj Abdu,kompozitor i autor tekstova,nasli su se sa nasim umetnikom na jednom koncertu u Jena gradu,gde su nastupali.I ako je Flameco sinonim za Spansku kulturu, Autori ove vrste muzike su ipak  ljudi po nazivu GITANOS,koji su vekovima naseljeni po Andaluziji,inace Indijskog porekla.  Ahmed i Abdu su obrazovani muzicari iz Dmaskusa,ali  dusveno vezani za  muziku  sa ovog zicanog instrumenta. Oni sviraju cesto velike konecete po Spaniji,Abdu je  u Siriji veoma poznat i popularan komponist, tako da   veliki broj koncertnih numera,njegova su licna dela. Svoje muizcko obrazovanje u begstvu na zapad je mogao da ponese, kao i svoj talenat,ali nazalaost svoju voljenu gitaru ne. Trebalo je se  prvo snaci ,pa nabaviti  instrument,da bi se mogao odazvati poslovnim pozivima,na novom i nepoznatom terenu. Orange Star je Agencija,koja obdrzava kulturu,zato i isticemo rad ovih vrednih umetnika.

- Advertisment -

Most Popular

TANJA SAVIĆ POTVRDILA DA SE POMIRILA S MUŽEM! Mesecima ga je OPTUŽIVALA, a sad preokret: Tačno je, to smo uradili zbog SINOVA!

Pevačica Tanja Savić otkrila je da se pomirila sa mužem Dušanom Jovančevićem, kog je pre osam meseci optužila da je kidnapovao njihove...

Kinezi ovladavaju tehnologijom za modifikovanje vremena

Kineske vlasti planiraju da drastično prošire eksperimentalni program za modifikovanje vremenskih prilika tako da pokrije površinu od 5,5 miliona kvadratnih kilometara.

Ova godina je bila velika učiteljica života za sve nas

Ova 2020. godina je, prije svega zbog korona virusa, za mnoge postala omražena, a slikovito je opisala Sanja Marinković.

Recent Comments