Thursday, May 6, 2021
HomeOsa newsFilantropska misija OrangeStar agencije

Filantropska misija OrangeStar agencije

Filantropija ili čovjekoljublje je dobra volja da se pomogne bližnjem svome. Dok se nekada pod filantropijom podrazumijevao religiozni zahtjev i vrlina, danas se podrazumijeva aktivan napor da se promoviše ljudska dobrobit.

Upravo taj pojam – akivan napor je najznačajnija karakteristika za OrangeStar Agency u misiji promovisanja dobrote, plemenitosti, talenta, vrline, kao i vrijednog i poštenog rada među ljudima ma gdje oni bili i odakle god da potiču. Kao neprofitna organizacija sa višedecenijskim životnim vijekom iza sebe OSA se izborila za status bastiona ljudskih vrijednosti koje teško opstaju u svirepom, kapitalističkom svijetu.

OSA je nezavisno udruženje altruista koji su se prije gotovo dvadeset godina izdvojili kao grupa istomišljenika, a koji su došli na ideju da svoje profesionalno i lično iskustvo pretoče u zajednički projekat koji i danas živi i raste.

Projekat OSA NEWS ima za cilj da poveže muzička, scenska, književna, sportska zbivanja, gdje je poseban akcenat na ljudima sa balkanskih prostora kao i arapskog, afričkog i latino – američkog svijeta. Na taj način, ne samo da umjetnicima pružaju podršku u radu nego se radi i na povezanosti dijaspore sa matičnim regionima, kako balkanskih zemalja, tako i ostalima.

Misao vodilja OSA je kako biti bolji čovjek, jer bolji čovjek može se postati samo onda kada ljudsko biće pomogne prvo sebi, a onda iz tog iskustva i drugima.

Danas OSA uveliko učestvuje u predstavljanju grupa i pojedinaca širokom auditorijumu i na pravi način daje svoj doprinos u medijskom formiranju njihovog lika i djela. Treba posebno naglasiti da u projektima koje OSA stvara uvijek postoji tendencija da se održi kontakt sa tradicijom i korijenima, kao bitnim faktorom svakog čovjeka.

S ponosom se može reći da je OSA jača nego ikad, da djeluje na svim meridijanima, da iza sebe ima nebrojene uspješne projekte, kao i brojne druge, podjednako ambiciozne koji su pred realizacijom. O snazi i uticaju koji OSA ima najbolje svjedoče ljudi i mena koji su danas uspješni, priznati i cijenjeni, a kojima niko osim OrangeStar-a nije dao podršku kada im je bila najpotrebnija. Njihov broj i njihov kvalitet stoji kao spomenik uspješnoj misiji OrangeStar agencije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments