Thursday, May 13, 2021
HomeOsa newsStrane vestiFacebook uveo zabranu deljenja vesti u Australiji: Ugašeni nalozi najvećih portala Niko...

Facebook uveo zabranu deljenja vesti u Australiji: Ugašeni nalozi najvećih portala Niko nema koristi od ove odluke, jer će Facebook sada biti platforma na kojoj će se dezinformacije širiti bez zadrške – rekao je portparol austrijske televizijske mreže 9News

Niko nema koristi od ove odluke, jer će Facebook sada biti platforma na kojoj će se dezinformacije širiti bez zadrške – rekao je portparol austrijske televizijske mreže 9News

Facebook je zabranio čitanje i deljenje vesti sa svih portala na svom njuz fidu u Australijipovlačeći time liniju protiv predloženog australijskog zakona koji predviđa da Google i kompanija Alphabet plate lokalnim medijima za vesti.

Zbog toga su ugašeni nalozi svih najvećih portala na toj društvenoj mreži.

Ovaj potez, najavljen u blogu u sredu, predstavlja razilaženje u odgovorima velikih tehnoloških giganata na zahteve medija, a koji su kompanije optužili za uništavanje njihovog reklamnog poslovanja.

– Niko nema koristi od ove odluke, jer će Facebook sada biti platforma na kojoj će se dezinformacije širiti bez zadrške – rekao je portparol austrijske televizijske mreže 9News i dodao:- Ova akcija ponovo dokazuje njihov monopol i nerazumno ponašanje! – prenosi Tanjug.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments