Saturday, June 12, 2021
HomeEventiEmir Alić: Perspektivni biznismen iz Njemačke organizuje Sarajevo Fight 3 u rodnoj...

Emir Alić: Perspektivni biznismen iz Njemačke organizuje Sarajevo Fight 3 u rodnoj BiH

Nakon uspješno realizovane boks gale u Wuppertalu, Alić dovodi najuspješnije boksere i u Sarajevo, dolazak najavio i Felix Sturm

 

  1. augusta u Sarajevu se očekuje pravi sportski spektakl. Sarajevo Fight 3, koja će biti održana u hotelu Hills dovodi osam K1 boraca u kategoriji do 72 kilograma, a takmičari pristižu iz Turske, Švicarske, Makedonije, Njemačke, Češke Republike, Slovačke, Hrvatske, Srbije i iz Bosne i Hercegovine. Tu su dobro poznata imena iz svijeta boksa: Rene Arreger, Mario Marković, Novak Radulović, Čedo Pantić, Rasim Bašić, Boban Ilioski, Haris Biber. Pored turnira organizovanani su i Superfight mečevi na kojima će se boriti: Mesud Selimović, Bahrudin Mahmić, Alija Tucak, Igor Emkić, Berin Balijagić, Vladimir Tok i Matthias Jaskola, za dolazak još jednog borca očekuje se potvrda.

 

Peterostruki svjetski prvak u boksu, po WBA verziji u srednjoj kategoriji, Adnan Ćatić, alias Felix Sturm izjavio je kako u potpunosti podržava organizaciju Sarajevo Fight 3, te garantuje da će i gledatelji i posjetitelji istinski uživati u borbi. Zanimljivo je da jedan od organizatora manifestacije, Emir Alić, isto kao i Ćatić, cijeli svoj život proveo u građenju uspješne karijere u Njemačkoj ali ipak nikada nisu zaboravili odakle potiču, te se svojoj matičnoj državi pokušavaju zahvaliti kroz razne načine, a potpora sportskim događajima je jedan od njih. Alić je samostalno uspio stvoriti jako uspješan biznis sa svojom firmom „Autohaus Jung“ u njemačkom gradu Wuppertal, gdje je zadobio povjerenje i višestruko je nagrađivan za trud i rad. Zajedno sa Harisom Sipovićem, Alić sponzoriše i organizuje Sarajevo Fight 3. Oni ističu kako su se organizaciji posvetili krajnje ozbiljno i da su posvećeni tome da sve bude profesionalno i perfektno, slučaju se ništa ne prepušta.

Značaj i veličinu Sarajevo Fight 3 prepoznali su i podržali premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković  i ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić.

Medijski sponzor ovog događaja je poznata bosanskohercegovačka tv kuća „Hayat“, koja će izravno prenositi mečeve za sve one koji nisu u mogućnosti gledati uživo.

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments