Tuesday, June 22, 2021
HomeLifestyleDve nedelje na rajskom ostrvu Kuće od bambusa i bazeni s pogledom...

Dve nedelje na rajskom ostrvu Kuće od bambusa i bazeni s pogledom glavna atrakcija

Lepo vreme, sunce, voda, plaže, egzotika – to je sve što radnicima sada treba, nakon turbulentne 2020. godine, te se mnogo digitalnih nomada odlučuje za život ili odmor na Baliju

Indonežansko ostrvo Bali jedna je od top svetskih lokacija za odmor, ali i za rad – na daljinu, barem prema aktuelnim informacijama. Lepo vreme, sunce, voda, plaže, egzotika – to je sve što radnicima sada treba, nakon turbulentne 2020. godine i posledica korone koje osećamo i sada.

Jubril Agoro iz Čikaga je nakon 10 godina života kao digitalni nomad, i boravka na Tajlandu, u Kolumbiji i Africi, u decembru 2020. stigao na ovo egzotično ostrvo. Kaže da je odabrao Bali zbog ljudi koji žive na njemu, a koji su “srdačni, mirnog duha”. Ponudio je dva primera mesečnih rashoda koje radnici na daljinu mogu očekivati:

“Solo lifestyle” podrazumeva lep stan (500 dolara), električni trotinet/skuter (70 dolara), benzin (10 dolara), hranjenje napolju (300 dolara), članstvo u teretani (40 dolara), zabava (200 dolara) i masaže (7 dolara).

Six-figure lifestyle” podrazumeva iznajmljivanje vile (1.000 dolara), motor (170 dolara), benzin (20 dolara), hranjenje napolju (600-700 dolara), članstvo u teretani uz grupne treninge (150 dolara), zabava (1.000 dolara) i masaže na mesečnom nivou (30 dolara).Dakle, Bali vam, ukratko, pruža spoj rustičnog, tradicionalnog i modernog, a poseban hit su kuće od bambusa. Naravno, indonežanski biser obiluje i luksuznim hotelima/vilama, mada takvih objekata ima manje-više svuda u svetu. Specifični objekti od bambusa ili apartmani u vodi/među lijanama – jedan su od simbola Balija.

Cene značajno variraju, a ponuda je izuzetno široka.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments