Tuesday, June 22, 2021
HomeOsa newsDrugo polufinalno veče Eurosonga- sa lica mesta Danijela Zebić

Drugo polufinalno veče Eurosonga- sa lica mesta Danijela Zebić

Drugo polufinalno veče Eurosong takmičenja, koje se održava u Rotterdamu u Holandiji, ove godine za Vas prati naš PR Danijela Zebić.

Dugoiščekivana Evrovizija je preksinoć otvorena prvom polufinalom večeri. Nastupalo je 16 zemalja od kojih je 10 prošlo u finale, koje će se održati u subotu 22. maja.

Ahoj Arena, u kojoj se održava takmičenje, prima 16.000 ljudi, ali usled epidemološke situacije u publici će sedeti 3.500 ljudi koji moraju imati negativan test na korona virus.

Prema izboru publike i žirija, zemlje koje su zasad prošle u finale i potencijalni domaćini naredne godine su Norveška, Izrael, Rusija, Malta, Kipar, Litvanija, Azerbejdžan, Švedska, Belgija, Ukrajina.

Preksinoć nijedna zemlja bivše Jugoslavije nije prošla u finale. Hrvatska, Slovenija i Makedonija su za ovu godinu završile svoje nastupe.

U večerašnjem, drugom polufinalnu nastupiće predstavnici  San Marina, Estonije, Češke, Grčke, Austrije, Poljske, Srbije, Islanda, Moldavije, Gruzije, Albanije, Portugalije, Bugarske, Finske, Letonije, Švajcarske, Danske.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments