Saturday, June 12, 2021
HomeArhivaDragana Mićalović - Porodica mi je dala čvrst temelj za život

Dragana Mićalović – Porodica mi je dala čvrst temelj za život

+

Naša proslavljena mlada glumica Dragana Mićalović, devojka koja svojim ulogama ostavlja bez teksta, otkriva ekskluzivno za magazin Orange Star šta je ono što ju je privolelo glumi, kao i sa kakvim se preprekama susretala na svom, danas već utemeljenom putu.

Otkako znam za sebe – ja sam u pozorištu. Najpre sam išla zbog tate, koji je glumio i koga sam potpuno opčinjeno gledala na probama i mnogobrojnim predstavama, a kasnije mi je ušlo u krv toliko da sam i sama poželela da se bavim glumom. Tata je neko ko se sa tim otpočetka nije slagao, jer je stvari posmatrao pragmatično, premda je bio glumac i znao šta taj poziv sobom nosi, želeo je da nas zaštiti, kao i svaki roditelj. Glumci su uvek u nekakvom prolazu, često ’’preskoče’’ važne momente sa porodicom, ili prosto nemaju dovoljno vremena. On je to najbolje znao, ali, kao što vidite, i Boba i ja smo, ipak, krenule istim putem.

Kada sledite svoje snove, morate znati šta želite i podjednako verovati da je to nešto što je za vas, a to je Dragana svojom odlučnošću, talentom, ali i vrednim radom na sebi, uspela da dokaže, sada svojom već 10 godina dugom karijerom koja je započela sasvim spontano.

Kada sam javila tati da sam prošla kasting za seriju ’’Priđi bliže’’, što je bila moja prva uloga (prijavila sam se krijući od svih), te da sam dobila ulogu, sećam se, bio je na pecanju i samo mi je prekinuo telefonsku vezu sa rečima ’’Još jednu glumicu u kući neću moći da podnesem!’’. Ali, kao i svaki roditelj, pored impulsivne reakcije, ipak svestan toga da je to moj izbor, kao što je bio i Slobodin, složio se i na kraju bio zaista ponosan na nas.

Koliko činjenica da potičete iz poznate glumačke porodice, kao kćerka proslavljenog Dragana Mićalovića, i mlađa sestra čuvene Slobode Mićalović, sigurno daje ’’vetar u leđa’’ može, u slučaju Dragane, da vam zada i težak ’’domaći zadatak’’ da svoj status opravdate, i budete još bolji nego što se to od vas očekuje.

Moja porodica je uvek bila moj oslonac ali, kako sam glumom počela da se bavim sa samo 18 godina, u tim godinama mi je predstavljala i nekakav dodatni teret činjenica da moram opravdati svoj status. Od mene se u startu mnogo očekivalo, imala sam učitelja u kući i od njega sam mnogo životnih lekcija ponela. Pored toga, u mojoj porodici važi pravilo da se niko nikom ni u šta ne meša, svako kaže svoje mišljenje, ali to ne znači ni da je taj neko u pravu, već samo iskazuje stav, i to mi je mnogo pomoglo da shvatim neke stvari u životu.

Koliko se razlikuje televizijska i pozorišna gluma?

Bitno se razlikuje po intenzitetu i dramatičnosti, pozorište je za nijansu više statično, ali je svakako izazov za sebe. Zbog pozorišta sam privatno i krenula da se bavim ovim poslom, ali, iako sam poznata po ulogama na televiziji, cilj mi je da se ostvarim i kao pozorišna glumica u budućnosti.

Kakva je pozicija glumca u Srbiji danas?

Iskreno, ne razmišljam na takav način, jer novac nikada nije bio moj cilj. Ja sam osoba koja se ne bavi glumom, za mene je gluma život, i dokle god ima tog žara u meni ja ću se njome baviti!

Koji su projekti na kojima trenutno radiš?

U toku je snimanje 5. sezone serije ’’Sinđelići’’, a u junu započinjem snimanje serije ’’Urgentni centar’’. Radi se i na predstavi ’’Samci i samice’’ sa kojom već gostujemo po unutrašnjosti Srbije, što mi je jako drago i čemu se posebno radujem.

Savete za mlađe kolege nema, jer kako kaže, još uvek se ne usuđuje da se stavi u poziciju nekog ko savetuje. Jedino što ističe jeste ogromno poštovanje prema starijim kolegama koje mora postojati kod mlađih, kao i osećaj da određena hijerarhija mora da se ispoštuje u svakom sistemu, a ni gluma se u tome ne razlikuje od drugih poziva. Mnogo uči od slavnih Voje Brajovića i Borisa Komnenića, sa kojima joj je čast da radi na seriji ’’Sinđelići’’, te se raduje svakom novom iskustvu, jer ova lepa, mlada dama, živi za poziv kojim se bavi.

Ovakav kulturni stalež i podmladak nešto je što Srbija treba da gaji i neguje, a pojedinci poput Dragane Mićalović zaista su opravdali status javne ličnosti.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments