Wednesday, July 28, 2021
HomeOsa newsDR BRANIMIR NESTOROVIĆ Nek mi uzmu licencu, tek onda ću moći da...

DR BRANIMIR NESTOROVIĆ Nek mi uzmu licencu, tek onda ću moći da pričam šta hoću!

Više mi je dozlogrdila cela ta priča. Svake dve godine neko hoće da mi uzme licencu. Pa, neka mi je uzmu, ja sam u penziji. Ali onda kada mi je uzmu, tek onda mogu da pričam šta hoću! Eto, šta će onda?!

Ovako za Kurir prof. dr Branimir Nestorović, pulmolog i bivši član kriznog štaba za borbu protiv kovida ekskluzivno komentariše odluku pojedinih lekara iz udruženja “Ujedinjeni protiv kovida” da ga Lekarskoj komori Beograd prijave zbog navodne povrede Etičkog kodeksa.

– Prvo, u toj grupi Ujedinjeni protiv kovida znam puno ljudi i oni sigurno nisu potpisali tako nešto. Drugo, to je jedna dosadna i glupa priča. Pozvao sam ljude iz tog udruženja da odrede jednog, dva čoveka da sednemo pred kamere i da na nacionalnom programu vidimo šta ko misli o tome. Tužiti nekog zbog stručnog mišljenja, posebno sada kada je izašlo istraživanje sa Stenforda, najveće svetske epidemiologije, da zatvaranje i ograničavanje kretanja nemaju nikakvog uticaja na epidemiju, potpuna je besmislica – kaže dr Nestorović i dodaje da je “otužno preko tužakanja rešavati medecinska pitanja i imati stručnu diskusiju”.

– Od početka epidemije nije bilo nikakvog suočavanja mišljenja. Ta priča me više ne interesuje. Neka mi oduzmu licencu, i onda sam miran – ponavlja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular