Thursday, November 26, 2020
Home Arhiva Dodik ljut na građane Banjaluke: Ovo im neću oprostiti! Prekinućemo sve investicije...

Dodik ljut na građane Banjaluke: Ovo im neću oprostiti! Prekinućemo sve investicije sa republičkog nivoa.

“Nećemo pokretati smenu gradonačelnika, makar prvu godinu, pa vidćemo posle,” poručio je Dodik na konferenciji za medije.

Nakon što je potpisan koalicioni sporazum koji ganatuje skupštinsku većinu, Dodik je poručio da su Banjaluku „na ovaj način rešili“.

“Imenovaćemo rukovodstvo skupštine, načelnike, sve ćemo imenovati u gradu. Donosićemo budžet. A usput da vam još nešto kažem, bez obzira koliko bilo arogantno ili ne. Ukoliko nešto ostane izvan nadležnosti skupštine, promenićemo i zakone i statut pa će sve biti nadležnost Skupštine grada. Sve je demokratski. Banjaluka i dalje ostaje naša, bez obzira što imamo drugog gradonačelnika,” poručio je Dodik.

Na pitanje može li se desiti situacija da u najvećim gradovima imamo kohabitaciju načelnika i skupštinske većine, poput Prijedora, Banjaluke i Bijeljine, Dodik je odgovorio negativno.

“Mislim da je to iluzija imajući u vidu dosadašnje odnose. Prljava kampanja sa njihove strane zagadila je odnose da nijedan predlog gradonačelnika neće biti podržan. Taman da je Ajnštajn! Eto. On ima svoje nadležnosti, on predstavlja grad, neka se šepuri, radi. Videćemo kako će provoditi odluke. On je rekao da će penzioneri, đaci dobiti besplatan gradski prevoz. Evo tu ćemo odluku podržati, neka predloži odmah. Da vidimo kako će finansirati. Da vidimo kako će finansirati gradsko grejanje koje smo mi subvencionisali svake godine. Zašto bi onda Republika to radila? Imamo mi druge opštine gde treba pomoći da se greje,” rekao je Dodik.

Glasno i jasno je rekao da će prekinuti „sve investicije sa republičkog nivoa dok ne vidimo na koji način će se grad dalje politički razvijati i odnositi“.

“Ali u svakom slučaju, ovo je definitivno velika greška onih koji su smatrali da imaju samo svoje pravo na ovaj način. Ja im neću oprostiti ovo što su uradili Igoru. Ovo nije nikakva pretnja, to je moj lični stav. Imam pravo na to. Kao čovek. Uzeću svako biračko mesto i videću. Gde god je dobio gradonačelnik, neka on ide i rešava. Mi nećemo više rešavati. Demokratija, šta ćeš. Tako je. Evo počinjemo da učimo malo i od Amerikanaca, šta ćete,” izjavio je Dodik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Četiri modne greške zbog kojih izgledate starije

Postoje sitne greške koje pravimo pri oblačenju i kombinovanju odjeće zbog kojih možda ostavljate drugačiji utisak od onog koji ste željeli.

Megan Markl izgubila bebu

Megan Markl je otvorila dušu i otkrila kako je u julu ove godine izgubila bebu.Za New York Times...

Prvi Srbin koji je imao harem: Čuveni srpski vojvoda usred Karađorđeve države imao 42 žene

Milenko Stojković bio je srpski vojvoda tokom Prvog srpskog ustanka. Najveći slavu...

Recent Comments