Sunday, August 1, 2021
HomeOsa newsČvorovi straha: Šta treba znati o energetskim blokovima

Čvorovi straha: Šta treba znati o energetskim blokovima

 

Često na nivou unutrašnjeg osjećaja shvatamo da postoji nešto, što nam ne dozvoljava da na vrijeme donesemo ispravnu odluku, neko stopiranje.

Da postoji neki nesvjesni mehanizam, koji uključuje sumnju u sopstvene sposobnosti, kao da unutra nešto šapuće:

​”Ne sada, uradiću to drugi put, ne, to nije za mene, nije moje.” itd.

Koliko puta vam je razumijevanje došlo kada je “prošao voz”? Koliko vas je puta kašnjenje udaljilo od uspjeha?

Dakle, šta ili ko vas primorava da oklijevate?

​​Nije tajna da čovjek nije samo fizičko tijelo već je složen sistem interakcije različitih vidova materije, koje se na određeni način kombinuju i stvaraju, nevidljive golim okom, sasvim opipljive energetske tokove.

​U istočnoj medicini ih zovu meridijanima. Imaju tačke ulaska, interakciju i izlaska u fizičkom tijelu čovjeka, koje se zovu energetski centri ili čakre.

Od snage i cjelovitosti tih tokova zavisi naše zdravlje kako fizičko tako i psihičko. Ali nekad postoji zastoj u kretanju, ili formiranju takvih tokova.

Sa stanovišta ezoterike kao rezultat takvih narušenja, iz više razloga, kod čovjeka se pojavljuju blokovi ili energetski čvorovi, koji mijenjaju pravu vibraciju nekog određenog organa i čovjeka u cjelini, to što se zove aura. Protok energije koji dolazi u takve čvorove, iskrivljuje se, slabi ili je čak poništava. To je jedan od uzroka pojave bola, pa čak i bolesti.

A na psihičkom nivou dolazi do promjene biološkog impulsa, pojavljivanja negativnih emocija. Zamislite da je energetski čvor neka vrsta prizme koja fokusira određen spektar izlučenja.

To je kao da zamislimo tok energije u obliku bijele svjetlosti, koja ima u svom sastavu 7 boja spektra koje se prelamaju, rasprostiru kao duga. Drugim riječima, u zavisnosti od ugla prelamanja vidimo neku pojedinačnu boju (na ovome je zasnovana spektralna analiza objekta).

Danas ćemo razmotriti jedan od uzroka takvog “prelamanja”, koji se pojavljuje na vibraciju straha, i formira kod čovjeka “čvor straha”.

Kako i kada počinje da se oglašava kod čovjeka vibracija straha?

Kod nekih ljudi to se dešava još u utrobi majke, ako se ona boji porođaja, ne želi da rađa, razmišlja o abortusu, i tako dalje.

Tada se pokreće mehanizam formiranja čvora straha. U tom slučaju, glavna veza između majke i djeteta je pupčana vrpca – to je takođe i glavni energetski centar. Naime u njemu se lokalizuje blok. Složićete se, da nam je svima poznat osjećaj nelagodnosti u stomaku u trenutku kada smo se nečega prepali? To je njegova manifestacija.

Sledeća etapa – je trenutak rađanja, kada dijete prolazi kroz porođajni kanal majke. Kada faktor straha kroz bol pokreće fazu samoodržanja, i aktivira lučenje adrenalina u krvi, aktivirajući samim tim sve žlijezde u organizmu. Osjećaj bola, emocija straha oslobađa moćan protok životne energije, u to isto vrijeme dešava se “čipovanje” osnovnog energetskog centra čovjeka, direktno povezanog sa kretanjem životne energije čovjeka.

Treba napomenuti da je za bol i radosti kod nas odgovaran jedan isti centar u mozgu. Nije slučajno što i zbog boli i radosti, vrištimo “jao!”. Sa tim se objašnjava i to da je izraz lica kod plača i smijeha isti, i od straha i od radosti počinjemo da plačemo.

U idealnom slučaju, dijete, koje su očekivali i željeli i koje je majka očekivala ne plašeći se trudnoće, rađa se bez čvora straha, to mu dalje obezbjeđuje srećnu sudbinu. Pošto se tada mehanizam za samoodržanje aktivira pod uticajem endorfina, kao posledica toga dijete ne osjeća nikakav bol (nešto slično anesteziji), i rađa se u stanju euforije. Za tu djecu trenutak rađanja može se uporediti sa najvećim zadovoljstvom.

Uzgred, djeca rođena carskim rezom, djelimično zaobilaze vibraciju čvora straha, imaju prilično visok prag bola i prilično su neustrašiva.

Životna energija to je zlato života, koja se sakuplja u čovjeka tokom života duše, tokom mnogobrojnih reinkarnacija. To je njeno iskustvo, koje malo po malo, kao biser, raste u energetskom prostranstvu. Gustina ove supstance opredjeljuje snagu ličnosti i izražavanje njenih sposobnosti. ​

Gdje se čuva?

Mnogi su čuli ili čitali o energiji Kundalini. Ovaj pojam je preuzet iz joge.

Da, Kundalini energija – to je naša zaliha životne energije o kojoj je riječ. Ona se “čuva” u prostoru između bešike i genitalija, u prvoj čakri (u sredini), drugaćije se zove Muladhara (Izvor). Tu se nalazi jedan od najvažnijih centara – čvor nervnih završetaka, dva najveća limfna čvora. Neka vrsta srca života “nuklearni reaktor”. Kod žena, je griju jajnici, kod muškaraca prostata. Zato je rad ovog centra povezan sa polnom sferom.

Gde je usmjerena?

Što ne čudi smjer ove energije ide na dolje, kada čovjek stoji, samim tim obezbjeđuje izlaz (izbacivanje prerađene energije). Kada čovjek leži, proces izlaza se usporava ili preraspoređuje. Zato se bolesnik stavlja u krevet. Kako bi se smanjila potrošnja životne energije.U principu, kretanje i raspostranjenje ove energije može da se uporedi sa vodonapojnim tornjem. Prvo, se energija uvuče u energetski kanal duž kičmenog stuba, pritom osjećamo nalet radosti, euforije i topline u kičmi.

Zatim se “uključuju” (zagrijavaju) endokrine žlijezde, što pokreće proces kretanja i interakciju drugih oblika energije, koje su uvučene svaka od svog centra, po osnovnim energetskim meridijanima, za obezbjeđenje životne aktivnosti organizma. Nakon toga, izvodi se kroz prvu čakru, na fizičkom planu to je mjesto u blizini anusa.

Životna energija, kao što je već ranije rečeno, postoji u čovjeku u ograničenoj (zarađenoj) količini, ima spiralni oblik puža ili opruge, njen spektar vibracije je crven. Ona ravnomjerno ističe po mjeri neophodnosti i rashoduje se.

Svaki put, kao puls, ta energija hrani naš organizam, prolazeći pritom kroz čvor straha, ona uvlači tu vibraciju, što narušava njen osnovni “zvuk”.

Na primjer, želja za materijalna ili druga dobra rađa zavist, ljubav se preobražava u ljubomoru, velika želja da se bude iskren pretvara čovjeka u lažova, i tako dalje.

Ako se bavite tehnikama za podizanje ove energije, nadajući se da će se napumpati Muladhara centar, onda ste u zabludi. Sa čvorom straha u tom trenutku vi jednostavno rasipate vaš životni izvor. Štetna ili nepravilna praksa narušava kretanje protoka, stvara negativne posledice po vaše zdravlje, uništava vašu energetsku zaštitu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular