Sunday, July 25, 2021
HomeLifestyleČudesno roze jezero na Krimu zaludelo influensere: Fascinantan prizor koji mami na...

Čudesno roze jezero na Krimu zaludelo influensere: Fascinantan prizor koji mami na fotografisanje! (FOTO) Ovo najveće krimsko jezero od Crnog mora deli uska kopna koja povezuju autoput Simferopolj- Jevpatorija

Sasik- Sivaš je najveće jezero na Krimu, koje se nalazi između gradova Saki i Jevpatorija. Smešteno je na zapadnoj strani poluostrva koje je od Crnog mora odvojeno kopnom, a krasi ga ružičasta boja. Neobična boja jezera nastala je od mikroskopskih algi, koje sadrže beta karoten. Boja se ne može da videti tokom cele godine, a najvidljivija je u maju, julu i avgustu.

Blagotvorna so koja leži na lekovitom blatu iz jezera vadila se stotinama godina i često bila deo trpeze mnogih bogataša. Ali u prevodu  Sasik Sivaš ne ukazuje da se radi o vrednom, nego pak smrdljivom blatu.Ovo jezero je dobilo na popularnosti sa dolaskom društvenih mreža, te je danas jedno od najpopularnijih mesta za fotografisanje na Instagramu.Oduševljeni bojom jezera, ljudi se jednostavno takmiče koće pre da se fotka i pozira u lepotama ovog jezera, a među njima prednjače influenseri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular