Sunday, August 1, 2021
HomeEventiDijaspora"Chupa bend" – satirom i parodijom u borbi protiv anomalija u društvu

“Chupa bend” – satirom i parodijom u borbi protiv anomalija u društvu

U svijetu i vremenu u kojem živimo, kojim dominiraju loše vijesti, stres, anksioznost i depresija malo je onih koji donose radost, humor i zabavu. Brz ikakve sumnje “Chupa bend” je jedan od tih koji se suprotstavljaju ustaljenim šablonima savremenog života.

OrangeStar je, možda i prije svih drugih, prepoznao njihov kvalitet i dao im medijsku podršku u radu kojim se bave. Riječ je o bendu koji satirom i parodijom nekih starijih ili aktuelnih hitova ukazuje na anomalije u društvu. Ismijava ih, te na vispren i vickast način tjera čovjeka da se zapita i razmisli o mnogim pojavama i fnomenima preko kojih olako prelazimo.

Marko Orsolić je član OrangeStar-a čiji je senzibilitet za humor prepoznao vrhunsku parodiju i satiru “Chupa benda”, te skrenuo pažnju na njih. Od tad njihova popularnost neumoljivo raste, što potvrđuju brojevi pregleda i oduševljenih pratilaca na društvenim mrežama. Nakon OrangeStar-a i druge medijske kuće se odlučuju da “Chupa bendu” pruže malo medijskog prostora. TV BN, kao i Pink TV su samo neke od njih.

Njihova posljednja numera “Lockdown parody” kroz humor i zezanje problematizuje svu surovost savremenog života i ogromnog problema u kojem se našla čitava civilizacija. Kad smo već prisiljeni da sjedimo zatvoreni u kućama, zašto se ne bismo malo nasmijali u lice ovoj okrutnoj pošasti?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular