Saturday, May 8, 2021
HomeArhivaBrižit Makron: žena koja je za ljubav žrtvovala sve!

Brižit Makron: žena koja je za ljubav žrtvovala sve!

 

Brižit Makron, žena koja je za ljubav žrtvovala sve

 

Veze između starijih žena i mlađih muškaraca uvijek su, igrom slučaja ili ne, nailazile na osudu javnosti, što svakako nije slučaj sa obrnutim situacijama, tj. kada je muškarac taj koji je znatno stariji od žene.

Otkako se aktuelni francuski predsjednik Emanuel Makron kandidovao za predsjednika, javnost je postala opsjednuta njegovom romansom sa 24 godine starijom Brižit.

Medijima je tada najvažnija vijest bila kako se par poznaje još iz školskih dana, naime, Brižit je bila Emanuelova nastavnica. On je tada imao svega 15 godina, a ona 39.

Veliki dio javnosti oštro je osudio vezu, samo na osnovu njihovog upoznavanja.

Malo ko se pozabavio stvarnim činjenicama i onim što se zaista odigralo.

U nedavno emitovanom dokumentarnom filmu o velikoj , gotovo vanvremenskoj ljubavi Emanuela i Briggite progovorila je Tifani Ozier, Brižitina kćerka koja je imala devet godina kada se njena majka, tada 39-godišnjakinja, zaljubila u svog 15-godišnjeg učenika Emanuela

“ Bili su očarani jedno drugim i bilo je očigledno šta se dešava između njih dvoje. Bilo je teško”, rekla je Tifani i dodala da kada bi trebalo da kaže šta je ljubav “to bi bili Emanuel i mama”.

“ Kada su zajedno, kao da svijet ne postoji”, kaže ona.

Makron, se zaljubio u svoju nastavnicu tokom proba za školsku predstavu u školi u gradiću Amijenu.

Porodica je prvi put čula za Makrona kada se Lorens, starija kćerka današnje prve dame Francuske i nekadašnja školska drugarica Emanuela Makrona, vratila kući iz škole i počela da priča o “nekom ludom dječaku koji zna sve o svemu”.

Takođe, film otkriva šta se dogodilo kada je tada maloljetni Emanuel priznao da osjeća ljubav prema svojoj nastavnici. Njegovi roditelji tražili su od Brižit da prestane da se viđa sa njihovim sinom dok ne napuni 18 godina, na šta im je ona navodno odgovorila da “ne može ništa da obeća”.

Već tada je bilo očigledno da je ljubav među njima ogromna, i da nije riječ o nečem prolaznom.

Nakon što je Andre Luis Ozijer, tadašnji suprug Brižit, saznao da se ona viđa sa školskim drugom njihove kćerke, odselio se u Lil. Makron je potom poslat da završi školovanje u Parizu, ali njihova veza nije se završila. Emanuel i Brižit su narednih 13 godina održavali vezu na daljinu, da bi je Emanuel 2007. godine nagovorio da se uda za njega.

Njeni prijatelji posvjedočili su o ozbiljnim kritikama sa kojima se srela u malom gradu kakav je Amijen, gdje je povrh svega, njena porodica bila poznata i jer je držala lanac pekara.

 

 

Uprkos silnom protivljenju njegovih roditelja, i osudama zbog razlike u godinama,  rodila se ljubav koju su 13 godina kasnije i krunisali brakom.

Brižit se pokazala kao izuzetno snažna žena koja je prepoznala istinsku duboku ljubav i rizikovala apsolutno sve.  Ona je ta koja je u mlađem muškarcu, tada gotovo dječaku prepoznala nježnost, toplinu i iskrenost, a Emanuel je bio taj koji je njoj u najtežem periodu života, kada njegova sadašnja supruga bila na rubu egzistencije, bio najjači oslonac i neko ko joj je ulio snagu da ustane i krene dalje.

Iako bi žene najviše trebalo da razumiju žene, u njihovom slučaju nije bilo tako, pa je Brižit u tom periodu možda jedinu snažnu podršku imala od “žena Orijenta”.

Danas ovaj svjetski poznt par uživa u svojoj ljubavi za koju su se oboje zdušno borili.

“Ne osjećam razliku u godinama. Ujutru doručkujemo zajedno,  ja sa svojim borama, a on sa svojom svježinom. Ali, tako je kako je”, otkrila je Brižit jednom prilikom.

A, kako oboje kažu, njihova ljubav i danas traje istim intenzitetom kao i ranije, u njihovom slučaju jednostavno su se duše prepoznale i godine nisu bile važne.

Brižit nije željela  lično da učestvuje u snimanju dokumentarca, ali je kćerkama dala blagoslov. Ipak, emitovana je i jedna njena ranija izjava u kojoj je objasnila zbog čega je ostala sa njim iako je ta veza nanijela bol njenoj djeci.

“Znam da sam nanijela bol mojoj djeci i to je ono što sebi najviše zamjeram, ali da nisam napravila taj izbor bila bih jako nesrećna “, rekla je ona.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments