Sunday, August 1, 2021
HomeZanimljivostBiseri onlajn nastave: Izvinite nastavnice, siječem slaninu

Biseri onlajn nastave: Izvinite nastavnice, siječem slaninu

Onlajn nastava u doba pandemije. Naporna, komplikovana, povremeno izvor nezadovoljstva i razmirica. Ali da onlajn nastava i te kako može biti izvor smijeha, razonode i zabave u pojedinim trenucima, pokazali su nastavnici u svojoj Fejzbuk grupi gdje su podijelili dogodovštine sa časova.

Na sajtu Zelena učionica izdvojili su one najzanimljivije. Neki od njih su izgovori za kašnjenje, drugi su zanimljiva pitanja usred časa, a ima tu i prijedloga da se mama opomene za svoje ponašanje u ednevniku.

– Nisam imao interneta, a nemam ni sada… (poruka u Gugl učionici)

– Razredna, kad počinje ta hotlajn nastava?

– Sad ću da stignem, samo da jedem.

– Nastavnice, neko mi je zvonio na vrata. Mogu li da odem da ih otvorim?

– Izvinite, morao sam da nahranim svinje. (mi bismo ovom vrijednom đaku sve opravdali)

– Nastavnice, izvinite što kasnim, kratio (sjekao) sam drva, ušao sam u kuću da se ugrijem i sad opet moram da nastavim. (bravo i za ovog vrijednog momka!)

– Je l’ mogu da odem da operem zube? Nisam stigla, a ne mogu ovako. (prvi čas ujutru)

– Razredna, molim vas, recite profesorima da malo sačekaju s tim zadacima jer nisam u gradu, a Edmodo mi je instaliran na drugom telefonu.

– Nastavnice, nešto ste zabagovali, ne pomjerate se.

Za vrijeme časa jedne nastavnice čulo se nekakvo ritmično lupkanje. Na njeno pitanje: “Šta je to?”, đak odgovara: “Joj, izvinite, nastavnice, siječem slaninu.”

Bilo je tu i onih koji su imali pomoć prilikom provjera znanja…

ali i onih koji jednostavno nisu uspjevali da utišaju svoje ukućane, pa su imali zanimljive prijedloge za nastavnicu kako to riješiti.

Kod kuće je nezgodno, i mirisi iz kuhinje mame…

A ni helikopter roditelji nisu nedostajali…

Dok se svi uhodavamo u nov način rada, nadamo se da će nastavnici imati razumijevanja za sve ove nezgodne situacije u kojima su se đaci nalazili. Jer, koliko je nama teško da radimo od kuće sa ukućanima kojima uvijek nešto treba, toliko je i njima teško da prate onlajn nastavu dok iz kuhinje mirišu uštipci, prenosi cdm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular