Wednesday, July 28, 2021
HomeShowbiz"Bio sam pred razvodom": Halid Bešlić o supruzi sa kojom je 42...

“Bio sam pred razvodom”: Halid Bešlić o supruzi sa kojom je 42 godine i bogatstvu koje poseduje

Pevač Halid Bešlić može da se pohvali brakom dugim 42 godine. Kako i sam voli da kaže, izabrao je suprugu Sejdu sa kojom će uživati do groba. Prvi put iskreno govori o braku, koji je uspeo da sačuva pored brojnih nedaća. Ističe da je kompromis u svemu tajna uspeha.

– Znaš kako kažu političari, najbitniji je kompromis. Sejda i ja smo 42 godine u braku. Prosto navika, život i obaveze, sve nas je to spojilo. Malo popusti ona, malo popustim i ja, i onda sve bude kako treba. U ove godine kada dođeš, nemaš ni kuda (smeh). Dok smo bili mlađi, bilo je trenutaka kada smo mogli da se rastanemo, ali tada su to bila drugačija vremena. Bojiš se šta će reći roditelji, komšije, okolina. Onda ti problemi prođu koji su nas mučili i pravimo se kao da se ništa nije ni desilo. Postojao je malo veći moral nego danas – iskreno govori Halid za “Blic”.

Njegov sin Dino živi u Frankfurtu sa suprugom Mahirom, a kako kaže, teško mu je što su daleko.

– Dino živi u Nemačkoj sa suprugom, tačnije u Frankfurtu. Tu su i moji unučići Lamija i Belmin Kan, koji me najviše raduju. Snajka mi je trenutno specijalizirala za magistra hemije i tamo radi. Znate kako, nije mi baš lepo što su oni tamo i što su otišli daleko. Svaki dan se čujemo po pet puta dnevno, sva sreća, postoji ova tehnologija. Dino je dosta muzikalniji od mene, ali eto, nikada nije želeo time da se bavi. Da je postajala mogućnost, verujem da bi se najbolje snašao u pop-rok muzici. Trenirao je i košarku u Bosni, bilo ga je na sve strane dok je bio mlađi. U Nemačkoj je sada druga priča, bavi se svojim biznisom – izjavljuje Bešlić, koji se ne žali na zaradu za vreme korone.

– Hvala Bogu pa sam nešto i zaradio svih ovih godina, koliko se bavim pevanjem. Imam štek i imam neki biznis koji vodim. Ako se ovako nastavi, sigurno bih mogao da izguram još dve-tri godine da živim lagodno od šteka koji imam. Žao mi je kolega koji nisu u toj poziciji. Bio mi je i veliki problem sa mojim muzičarima, ali sva sreća, svi rade neke poslove sa strane i u raznim firmama. Jedan je profesor muzike, drugi inženjer za rudnike, treći radi u banci. Sa te strane sam presrećan, jer su i oni obezbeđeni sad dok ne nastupamo – govori pevač, koji poseduje i motel, kao i pumpu koju je odlučio da iznajmi.

– Pumpu sam iznajmio i od nje dobijam kiriju, dok je motel moj i dalje. Smanjio sam kapacitet za nekih 30 odsto, ali i dalje radi. Ne mogu da se požalim. Imam četvoro radnika, bitno je da njima mogu da isplatim plate i eto, šta meni malo ostane od svega toga. Ne tražim pomoć od države, pokrivam koliko mogu – smatra Halid, koji kaže da je glavni recept za uspeh dobra pesma.

– Ili imaš dobru pesmu ili nemaš. Može se nekada proći na foru. Ali evo, koliko sam godina na estradi, u muzici je ili imaš pesmu ili nemaš. Stilski se ljudi menjaju, pravi se kao nešto moderno, ali u stvari je to bez kvaliteta. Kvalitet drastično pada u našem poslu. Pokriva se rečenicom ovo je moderno i tako im sve prolazi na foru – ističe Bešlić, i dodaje kako je u srećna vremena mogao da zaradi dosta novca od prodaje albuma.

– Pre su se snimali albumi i sav novac je ulagala diskografska kuća. Nisam plaćao ni autore, ni pesme, nikakvog troška nisam imao. Sve je bilo besplatno, ali su oni imali veliku zaradu od prodaje albuma, velikih turneja, koncerata. Toga sada nema, sviramo žive svirke i tu zarađujemo. Imam nešto malo od Jutjuba i tih popularnih mreža, ali to nije ni blizu kao što je bilo pre. Nekada prodam 300.000 primeraka albuma i od toga živim tokom cele godine – zaključuje Halid Bešlić za „Blic“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular