Thursday, July 29, 2021
HomeZanimljivostSvetBild tvrdi: Evropska unija prekida u ponoć sav aviosaobraćaj sa Velikom Britanijom?

Bild tvrdi: Evropska unija prekida u ponoć sav aviosaobraćaj sa Velikom Britanijom?

Austrija, Italija, Holandija, Belgija i Nemačka odlučile su da prekinu sve avionske veze sa Ujedinjenim Kraljevstvom kako bi zaštitili građane

Evropske zemlje jedna po jedna preduzima mere zabrane letova ka i iz Velike Britanije zbog novog mutiranog soja korona virusa koji je otkriven u toj državi.

Austrija, Italija, Holandija, Belgija i Nemačka odlučile su da prekinu sve avionske veze sa Ujedinjenim Kraljevstvom kako bi zaštitili građane. Kako javlja Bild, očekuje se da do ponoći sličnu odluku donese i Evropska unija kao celina.

Kako prenose grčki mediji koji se pozivaju na saznanja Bilda, Nemačka će limitirati “moguće veze” sa Velikom Britanijom i Južno Afričkom Republikom, objavio je jedan predstavnik nemačke vlade.

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke u isto vreme je objavio da je izdata naredba da se pojačaju granične kontrole za ljude koji dolaze iz UK i JAR. Prema informacijama koje je objavio Bild, Nemačka i EU navodno će od ponoći prekinuti sav avio saobraćaj ka te dve destinacije. Morske veze i drumsko putovanje biće takođe smanjeno u većem obimu, a samo će raditi normalno teretni saobraćaj.

Saobraćaj sa Rusijom je “pod kontrolom”

Pitanje vazduhoplovnog saobraćaja sa Ujedinjenim Kraljevstvom, gde je otkrivena nova mutacija korona virusa, nalazi se pod kontrolom, rekao je danas za TASS portparol kriznog centra za borbu protiv korona virusa.

– Situacija je pod kontrolom kriznog centra za borbu protiv koronavirusa. Sve odluke po tom pitanju biće objavljene kada budu donete – rekao je portparol.

 

– Izrađuju se jasna pravila koje se tiču ovog slučaja i Nemačka je u kontaktu sa evropskim partnerima u vezi sa novonastalom situacijom – saopštio je predstavnik nemačke vlade u saopštenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular