Saturday, December 5, 2020
Home Arhiva Benedita Pereira

Benedita Pereira

Slavna portugalska glumica Benedita Pereira je dva puta dobitnica nagrade za najbolju glumicu. Benedita je postigla veliki uspeh u rodnom Portugalu, a do 18-te godine bila je nacionalna TV zvezda. Rođena je i odrasla u složnoj porodici : njen otac građevinski inženjer, mama domaćica i dvoje starije braće i sestara, omogućili su joj srećno detinjstvo u Portugalu. Benedita je već sa osam godina odlučila da će postati glumica, a roditelji su je nakon toga upisali na Balleteatro Centro de Formacao. Već tada, glumila je u nacionalnom pozorištu Porto i snimila nekoliko manjih televizijskih uloga. U srednjoj školi ju je uočila agencija za modeling i radila je kao manekenka štedeći velik deo zarade za svoju budućnost.

Završavajući ispite u srednjoj školi, Benedita je ostvarila svoju prvu glavnu TV ulogu: vodeću ulogu u prvoj portugalskoj seriji ciljanoj na tinejdžere na velikoj TVI mreži. Emisija je bila neposredni hit i katapultirala je Beneditu u “trenutnu zvezdu”.

Tokom sledećih pet godina, njen uspeh u domovini nastavio je rasti, naletom ponude da glumi u TV serijama. Snimala je i veliku komercijalnu kampanju s Beneciom del Torom . Uprkos Beneditinom uspehu, osećala je potrebu za većim rastom kao glumica, pa je odlučila raditi na američkom engleskom. Završivši dvogodišnji konzervatorij na Institutu Lee Strasberg, vratila se u Portugal, prihvativši ponudu za vodstvo u novom nizu.

Vraćajući se u New York City sa svojom novom nagradom, Benedita je dobila ponudu da glumi u američkoj koprodukciji u Sjedinjenim Američkim Državama. Godine 2011. osvojila je drugu nagradu za najbolju glumicu u televiziji (ovaj put za svoj rad u dramskoj seriji) i odlučila je naučiti španski (svoj treći jezik), a zatim četvrti (brazilski portugalski). Godine 2016. nominovana je za ekvivalent Portugala “Emmy”; opet za najbolju glumicu. Krajem 2017. godine, nakon što je zatraženo da čita za francuskog reditelja kastinga Mathilde Snodgrass, zbog uloge u francuskom filmu s glumicom međunarodnog ansambla, odlučio je savladati svoj (već razgovorni) francuski. Njenih 1000+ epizoda kao što su serije u glavnoj ulozi na televiziji; opsežna globalna putovanja; glumački trening u tri zemlje; godina života u New Yorku i pet tečno govornih jezika daju Benediti jedinstvene i retke kvalifikacije na tržištu engleskog jezika.

Beneditin glas i sličnost bili su osnova brazilskog lika Fabiana u trećem delu mega hit serije Rockstar Games Max Payne.

Pobednica – najbolja glumica u televizijskoj seriji (2011., Portugal TV nagrade).

Govori pet jezika – maternji portugalski, engleski, brazilski portugalski, španski i francuski razgovorni.

- Advertisment -

Most Popular

TANJA SAVIĆ POTVRDILA DA SE POMIRILA S MUŽEM! Mesecima ga je OPTUŽIVALA, a sad preokret: Tačno je, to smo uradili zbog SINOVA!

Pevačica Tanja Savić otkrila je da se pomirila sa mužem Dušanom Jovančevićem, kog je pre osam meseci optužila da je kidnapovao njihove...

Kinezi ovladavaju tehnologijom za modifikovanje vremena

Kineske vlasti planiraju da drastično prošire eksperimentalni program za modifikovanje vremenskih prilika tako da pokrije površinu od 5,5 miliona kvadratnih kilometara.

Ova godina je bila velika učiteljica života za sve nas

Ova 2020. godina je, prije svega zbog korona virusa, za mnoge postala omražena, a slikovito je opisala Sanja Marinković.

Recent Comments