Thursday, May 6, 2021
HomeArhivaBenedita Pereira

Benedita Pereira

Slavna portugalska glumica Benedita Pereira je dva puta dobitnica nagrade za najbolju glumicu. Benedita je postigla veliki uspeh u rodnom Portugalu, a do 18-te godine bila je nacionalna TV zvezda. Rođena je i odrasla u složnoj porodici : njen otac građevinski inženjer, mama domaćica i dvoje starije braće i sestara, omogućili su joj srećno detinjstvo u Portugalu. Benedita je već sa osam godina odlučila da će postati glumica, a roditelji su je nakon toga upisali na Balleteatro Centro de Formacao. Već tada, glumila je u nacionalnom pozorištu Porto i snimila nekoliko manjih televizijskih uloga. U srednjoj školi ju je uočila agencija za modeling i radila je kao manekenka štedeći velik deo zarade za svoju budućnost.

Završavajući ispite u srednjoj školi, Benedita je ostvarila svoju prvu glavnu TV ulogu: vodeću ulogu u prvoj portugalskoj seriji ciljanoj na tinejdžere na velikoj TVI mreži. Emisija je bila neposredni hit i katapultirala je Beneditu u “trenutnu zvezdu”.

Tokom sledećih pet godina, njen uspeh u domovini nastavio je rasti, naletom ponude da glumi u TV serijama. Snimala je i veliku komercijalnu kampanju s Beneciom del Torom . Uprkos Beneditinom uspehu, osećala je potrebu za većim rastom kao glumica, pa je odlučila raditi na američkom engleskom. Završivši dvogodišnji konzervatorij na Institutu Lee Strasberg, vratila se u Portugal, prihvativši ponudu za vodstvo u novom nizu.

Vraćajući se u New York City sa svojom novom nagradom, Benedita je dobila ponudu da glumi u američkoj koprodukciji u Sjedinjenim Američkim Državama. Godine 2011. osvojila je drugu nagradu za najbolju glumicu u televiziji (ovaj put za svoj rad u dramskoj seriji) i odlučila je naučiti španski (svoj treći jezik), a zatim četvrti (brazilski portugalski). Godine 2016. nominovana je za ekvivalent Portugala “Emmy”; opet za najbolju glumicu. Krajem 2017. godine, nakon što je zatraženo da čita za francuskog reditelja kastinga Mathilde Snodgrass, zbog uloge u francuskom filmu s glumicom međunarodnog ansambla, odlučio je savladati svoj (već razgovorni) francuski. Njenih 1000+ epizoda kao što su serije u glavnoj ulozi na televiziji; opsežna globalna putovanja; glumački trening u tri zemlje; godina života u New Yorku i pet tečno govornih jezika daju Benediti jedinstvene i retke kvalifikacije na tržištu engleskog jezika.

Beneditin glas i sličnost bili su osnova brazilskog lika Fabiana u trećem delu mega hit serije Rockstar Games Max Payne.

Pobednica – najbolja glumica u televizijskoj seriji (2011., Portugal TV nagrade).

Govori pet jezika – maternji portugalski, engleski, brazilski portugalski, španski i francuski razgovorni.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments