Sunday, July 25, 2021
HomeOsa newsEkonomijaBalon bi uskoro mogao da pukne: Nagrade su velike, jer je i...

Balon bi uskoro mogao da pukne: Nagrade su velike, jer je i rizik takav. Da li će bitkoin pasti 90%?

– Cena najvrednije kriptovalute na svetu, bitkoina, mogla bi da skoči i do 300.000 dolara na trenutnom tržištu bikova, a na osnovu njenih istorijskih obrazaca – kaže Bobi Li, suosnivač i bivši izvršni direktor kripto berze BTCC.

On je rekao za CNBC da će balon pući nakon što dostigne vrhunac i da bi kripto mogao godinama da opada. “Ciklusi bitkonskog tržišta bikova dolaze svake četiri godine, a ovo je veliko”, rekao je Li i dodao: “Mislim da bi ovog leta zaista mogao pređe 100.000 američkih dolara”.

Li je objasnio da su se dva od ovih “mega ciklusa na tržištu bikova” dogodila tokom poslednjih osam godina, od kojih je poslednji bio 2017. godine, kada je cena bitkoina porasla na skoro 20.000 dolara do kraja godine.

Ipak, “bitkoin zahlađenje” koje bi moglo trajati godinama, moglo bi da pogodi digitalnu valutu značajno. Toliko da bitkoin prilično padne, kada će balon pući. U kripto industriji to se zove bitcoin winter, i trajati od dve do tri godine.

Preduzetnik Li je takođe upozorio investitore da budu svesni da bi vrednost bitkoina mogla da padne za čak 80% do 90%. “Veoma je nestabilan, ali mislim da su nagrade prilagođene riziku”, kaže on.

Najpopularnija kriptovaluta je u 2021. ušla sa vrednošću od oko 30.000 dolara, dostigavši višestruki rekordni nivo od tada. Premašila je granicu od 60.000 američkih dolara ranije u martu, a sada vredi 57.600 dolara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular