Thursday, May 13, 2021
HomeZanimljivostAzijska država potpuno zabranila najveću svetsku duštvenu mrežu

Azijska država potpuno zabranila najveću svetsku duštvenu mrežu

Nova vojna vlast u Mjanmaru blokirala je pristup  društvenoj mreži Facebook u vreme kada raste otpor  građana zbog vojnog puča u toj zemlji usled poziva na građansku neposlušnost, kako bi se iskazao protest protiv zbacivanja s vlasti izabrane vlade i premijerka Aung San Su Ći.

Facebook je popularan u Mjanmaru, a svrgnuta vlada često je koristila tu društvenu mrežu kako bi komunicirala s javnošću, prenosi AP.

Korisnici interneta saopštili su da su prekidi počeli u sredu uveče, a mobilni operater Telenor Mjanmar potvrdio je da su mobilni operateri i internet provajderi u Mjanmaru primili uputstvo od Ministarstva komunikacija da privremeno blokiraju Facebook.

Telenor Mjanmar, koji je deo norveške Telenor grupe, saopštio je da će se pridržavati ovih uputstava, iako je zabrinut da se naredbom krše ljudska prava.Kako je prethodno objavljeno, manja grupa demonstranata izašla je na ulice Mandaleja, drugog najvećeg grada u Mjanmaru, da protestuje zbog vojnog puča, koji se dogodio u ponedeljak, što su prve ulične demonstracije otkako je vojska preuzela vlast.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments