Tuesday, June 22, 2021
HomeArhivaASHRAF MANACH Živim svoj san, ne sanjam svoj život

ASHRAF MANACH Živim svoj san, ne sanjam svoj život

U današnje vreme nije lako biti uspešan poslovan čoveka pri tom zadržati čistu dušu. Biti neko kome su porodica i humanost na prvom mestu, neko ko sve radi srcem i emocijom, toplinom koju nosi u svom poreklu…  zaista retkost morate priznati, ali upravo takav je čovek kojeg vam danas predstavljamo Ashraf Manach.

Ashraf je poreklom marokanac, rođen u Nemačkoj, gde danas živi sa svojom porodicom. Celi njegov život, još od kolevke obeležila je muzika koja mu je utkana u gene, za ljude često misteriozan, ali kako sam za sebe kaže „tako nešto moraš dobiti od Boga“, on smatra da je upravo Božanska sila ta koja mu je darovala i omogućila da se danas fantastično snalazi u svetu ozbiljnog biznisa, ali i kao porodičan čovek.

Još kao tinejdžer sa bratom blizancem i školskim drugom stajao je na svetskoj sceni sa najvećim zvezdama, gde smo ga mogli videti na MTV i tadašnjoj Viva televiziiji kao člana grupe Magic crew za koju je  kao veoma talentovan, pisao tekstove i melodije. Nakon raspada grupe Ashraf je hrabro nastavio sam i korak po korak gradio je ozbiljan biznis, na više strana istovremeno što je odlika retko inteligentnih i sposobnih ljudi. Do danas ovaj talentovani mladi čovek gostuje u mnogim popularnim emisijama, na raznim nemačkim, španskim i marokanskim televizijama, neke od emisija su Perfekte dinna, Stern TV,Taff, Galileo…

Danas kada ima svoju porodicu na koju je veoma ponosan, Ashraf je zvezda ne samo u muzičkom nego i u gastro hotelierskom poslu. Njegov rodni grad po roditeljima Tetuan u Maroku, je veoma ponosan na njegova dela i materijalno stvaralaštvo. Ipak njegov uticaj nije ograničen samo na Maroko nego i ostatak Afrike, jer upravo Ashraf je neko ko je učinio nesvakidašnje i plemenite stvari na ovom kontinentu.

Afrika oduvek ima problem sa pitkom vodom i to je problem kojim se dugi niz godina bave i razne međunarodne organizacije. Prilikom jedne posete Africi u mestu Adrar, Ashraf je po prvi put video ljude koji su bili žedni. Shvativši da lokalno stanovništvo od njega i njegovih prijatelja sa kojima je tu boravio traže vodu, postao je svestan u kakvoj patnji žive. Mekog srca, sa kakvim se i rodio, počeo je da se raspituje koliko košta vodovod do tog mesta, jer je bio apsolutno svestan teškog života posebno dece i žena. Ubrzo nakon toga Ashraf je pokrenuo projekat dovoda vode u selo, koje ga je ganulo te je ubrzo pod njegovom ingerencijom i finansiranjem još nekoliko sela dobilo vodovod.

I danas ostaje iznenađen činjenicom sa koliko malo novca se ljudima može obezbediti najosnovnija životna potreba, voda. Ashraf je počasni građanin gradova Fderik i Zouerat kao i mnogih sela na granici zapadne Sahare.

Ashrafa veoma često možemo videti u elitnom društvu, ali jednako tako ga možemo sresti i u trenerci kako šeta svojim rodnim gradom, sa svojom porodicom, sve to zajedno čini ga osobom koja je potpuna  i apsolutno svesna sebe i sveta oko sebe.

Danas je Ashraf vlasnik hotela u gradu Tetuan u Maroku, niza kafića u obližnjem popularnom turističkom mestu Mertil. Pored toga vlasnik je i restorana brze hrane u Diseldorfu pod nazivom „Joys“. Ashraf je takođe organizator mnogih velikih evenata, gde je dovodio velike zvezde pogotovo tradicionalne muzike iz Maroka kao i humoriste.  Poslednjih 10 godina i u tom poslu beleži samo uspehe. Smatra da njegovi sunarodnjaci treba da se druže, a omladina ne treba da zaboravi svoje korene. Možemo slobodno reći da ovaj čovek radi onako kako mu njegovo srce kaže, jer novac mu nikada nije bio na prvom mestu. Često pitanje mladih ljudi kojima je on idol je bilo  „Kako si uspeo?“ , Ashraf je rekao za to moraš biti rođen i to treba da ti podari Bog.

Sa mnogim poznatim ličnostima Ashraf se druži i privatno poput porodice Geiss. Trenutno ga možemo videti u jednom kvizu na RTL televiziji, Nninja warrior, a u skorije vreme možemo ga očekivati i na Perfekte dinna ponovo.

Uskro se pred njim nalazi novi poslovni izazov pridruživanje jednom štiftungu, a mi uopšte ne sumnjamo da će ovaj čovek velikog srca i ovde ostvariti značajan uspeh, jer drugačije prosto ne ume.

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments