Monday, November 30, 2020
Home Arhiva Anika Božić, arapska princeza: Spoj srpske lepote i palestinske moći

Anika Božić, arapska princeza: Spoj srpske lepote i palestinske moći

Anika Božić, arapska princeza čiji je život dostojan scenarija romantičnih filmova

Mnoge devojke još od malih nogu sa čežnjom gledaju romantične filmove u kojima se dešava sudbinska ljubav gde „princ na belom konju” zaprosi svoju dragu i omogući joj život dostojan ljubavnih romana, prepun luksuza i glamuroznih balova.

Retke su devojke koje ove snove ostvare, ali za jednu srpsku manekenku mašta je postala stvarnost.

Anika Božić rođena je u Sremskoj Mitrovici i jedna je od onih žena koje ruše predrasudu da lepota i pamet ne idu zajedno. Ova srpska lepotica napravila je prve manekenske korake još kao četrnaestogodišnjakinja, ali se intenzivnije posvetila tom pozivu tek sa osamnaest.

I pored dobro plaćenih angažmana širom sveta, ova mlada dama nije zapostavila školovanje. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka na smeru novinarstvo. Posle toga nastavila je da se usavršava u svetu mode koji joj je blizak, pa je upisala postdiplomske studije na prestižnom Univerzitetu Maragoni u Parizu, gde je magistrirala.

Pokorila je Milano, Pariz, Njujork, a sudbinski susret koji joj je promenio život dogodio se 2010. godine.
Zgodna Anika upoznala je izabranika svog srca preko zajedničkih prijatelja. Šeik Jusef el Saraž rođen je u Palestini, a njihov susret bio je jedan od onih koji zaustavljaju vreme i potpuno menjaju život. Po rečima arapske princeze, kako je domaći mediji zovu zbog glamuroznog i uzbudljivog života koji vodi, oboje su odmah prepoznali da su srodne duše. Iako se to ne dešava često, o venčanju su pričali od samog početka veze.

Trenutak kada ju je Jusef zaprosio, jedan je od najlepših koje je doživela

– Jusef me je zaprosio na neverovatno originalan i romantičan način. Krenuli smo u noćno razgledanje Pariza i u jednom momentu vozač je zaustavio automobil i zamolio me da izađem jer ima poruku za mene. Na bilbordu sam ugledala pitanje: „Da li bi se udala za mene?” Taj trenutak nikada neću zaboraviti, priznajem da sam se zbunila i da mi je trebalo nekoliko minuta da glasno izgovorim „da” – ispričala je svojevremeno Anika.

Jusefu, čiji je deda bio predsednik Palestine, Anika je pre četiri godine podarila naslednika Omara. Za sina kaže da joj je promenio životnu percepciju i učinio je boljom osobom.

– Majčinstvo mi je promenilo prioritete, a samim tim i pogled na svet. Otvara se nova perspektiva i to je možda najlepše životno iskustvo. Dani su puni izazova, ali i neizmernog zadovoljstva.

Već nekoliko godina Anika živi na relaciji Kairo–Pariz, a jedna je od retkih koja nije zaboravila odakle potiče, te je dolazak u Beograd obavezan na svakih nekoliko meseci. Ipak, ona ističe da to što je fizički razdvojena od svojih najbližih ne utiče na njihovu bliskost.

– Zahvalna sam što živimo u eri modernih tehnologija i interneta. Od 17. godine intenzivno putujem
i ne živim s roditeljima. I pored činjenice da smo mnogo bliski, fizička odvojenost je naša realnost, a svakodnevni „vajber” i „zum” pozivi naši najveći saveznici.

Modna influsenerka živi život o kakvom je oduvek sanjala

– Za sebe mogu da kažem da živim život kakav želim, a to je najveći luksuz današnjice.

 

- Advertisment -

Most Popular

Elizabet Harli u šestoj deceniji ima figuru za medalju!

Glumica oduševila korisnike Instagrama neverovatnim telom na kojem bi joj pozavidele i upola mlađe žene

Kraljica Maksima objasnila šta je savršen stil!

Kraljica Maksima je dobro poznata po svojim fenomenalnim kombinacijama, a i ovog puta je bila na visini zadatka. Ona...

Dok svi bruje o njegovom braku sa Severinom, Igor Kojić oglasio se na Instagramu

Brak Severine i Igora Kojića tema je o kojoj se u javnosti uveliko bruji.Mesecima se ovaj...

Glumac tvrdi da su mu za koronu rekli 2011. godine

Film “Zaraza” iz 2011. godine danas se čini kao pročanstvo. Film prati pojavu novog virusa neobičnih simptoma, koji se brzo širi. Sada...

Recent Comments