Friday, November 27, 2020
Home Arhiva Angela Merkel rekla "ne" novom mandatu

Angela Merkel rekla “ne” novom mandatu

Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovila je danas da ostaje pri odluci da se ne kandiduje ponovo za peti mandat na čelu vlade najveće evropske ekonomije.

Merkelova je u intervjuu za ZDF odgovarajući na pitanje da li je u iskušenje da preispita tu odluku u kontekstu pandemije koronavirusa rekla: “Ne, apsolutno ne”.

Dodala je da je “čvrsto” rešena da će ovo biti njen poslednji mandat.

Merkelova ( 65) uživa veliku popularnost u zemlji a prema najnovijim anketama televizije ARD, 71 odsto ispitanika zadovoljno je njenim radom tokom pandemije koronavirusa.

Vladajuća Demohrišćanska unija (CDU) treba do kraja 2020. godine da izabere novog lidera koji bi bio njen kandidat za mesto kancelara na saveznim izborima sledeće godine.

- Advertisment -

Most Popular

MUSTAFA NADAREVIĆ JE BIO PONOSAN NA DJECU: To je zasluga majki

Smrt poznatog glumca Mustafe Nadarevića je odjeknula širom regiona. Glumac je preminuo nakon duge borbe sa opakom bolešću u 77. godini života....

BILI SU U STRASTVENOJ VEZI: Ona je posljednja Maradonina djevojka

Maradona i bivša fudbalerka u vezi su bili nekoliko godina. Iako je njihova veza završila skandalozno, 30-godišnja Rocio Oliva na Instagramu se...

Četiri modne greške zbog kojih izgledate starije

Postoje sitne greške koje pravimo pri oblačenju i kombinovanju odjeće zbog kojih možda ostavljate drugačiji utisak od onog koji ste željeli.

Megan Markl izgubila bebu

Megan Markl je otvorila dušu i otkrila kako je u julu ove godine izgubila bebu.Za New York Times...

Recent Comments