Friday, June 18, 2021
HomeArhivaAmerikanci organizuju paradu heteroseksualaca, Brad Pitt glavna maskota

Amerikanci organizuju paradu heteroseksualaca, Brad Pitt glavna maskota

Iako su naišli na nekoliko prepreka, organizator parade Mark Sahady najavio je na Facebooku da je nakon podnošenja žalbe zbog diskriminacije grad Boston “shvatio da će izgubiti parnice” te je dao dozvolu za održavanje parade.

“Imaćemo zatvorenu ulicu za nas. Ovo je naša šansa da imamo patriotsku paradu u Bostonu dok slavimo paradu heteroseksualaca”, napisao je Sahady na Facebooku.

Parada heteroseksualaca u Bostonu planirana je za 31. august ove godine. Ovim događajem, poručuju organizatori, slaviće se heteroseksualnost, odnosno ljubav prema suprotnom spolu.

Organizatori Straight Pride Parade dizajnirali su čak i svoju zastavu te označili Brada Pitta kao svoju maskotu.

Jedan od glavnih govornika na paradi će biti veoma poznati gej konzervativac, najavili su organizatori.

Kako LGBT akronim raste, te su mu proteklih godina dodata slova “I” i “Q” za interseksualne i queer osobe, organizatori bostonske parade žele mu dodati i slovo “S” za straight, odnosno heteroseksualne osobe.

“Želimo toleranciju i želimo toleranciju za sve, ne samo za LGBTIQ populaciju”, rekao je jedan od organizatora John Hugo.

U Bostonu se svake godine organizuje parada ponosa na kojoj se slave različitost i prihvatanje LGBTIQ zajednice, a sada će slaviti i heteroseksualnost.

Podsećamo, Boston ima jaku prošlost kada je riječ o homoseksualnosti. Massachusetts u kojem je smešten Boston je prva država koja je legalizovala istopolne brakove 2004. godine, a Marcia Kadish i Tanya McCloskey iz Bostona sklopile su prvi istopolni brak u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments