Sunday, August 1, 2021
HomeEventiDijasporaAmerikanac analizira pesme Đorđa Balaševića: On je humanista. Predstavlja ono najbolje u...

Amerikanac analizira pesme Đorđa Balaševića: On je humanista. Predstavlja ono najbolje u čovečanstvu Profesor je napomenuo da je prethodni snimak koji je posvetio Balaševiću bio u vreme kad je pevač prošle godine doživeo infarkt, i da je to bio jedan od najgledanijih videa koje je objavio

Profesor Skaj, Amerikanac, u svom poslednjem video eseju na Jutjubu analizirao je “Celovečernji the Kid”, album Đorđa Balaševića iz 1983. godine.

Naime, profesor ima suprugu koja je rodom iz Srbije, a Balašević joj je jedan od omiljenih pevača. Kako bi je iznenadio za njen rođendan, 27. decembra, Skaj joj je posvetio ovaj video, govoreći o Balaševiću, Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

– On nije samo regionalni pevač. Voljen je širom Srbije i bivše Jugoslavije. Mislim da je ono što ga čini izuzetnim, i što sam zavoleo kod njega, to što predstavlja ono najbolje u čovečanstvu. Potiče iz mesta koje je razorio nacionalizam, a donosi nešto univerzalno, i komentariše čovečanstvo i život sa male distance, sa inteligentnom i kreativnom pozitivnošću – ističe profesor Skaj o Balaševiću i dodaje:– Realističnom pozitivnošću, ne onom glupom kao “sve je u redu”, već posmatranjem stvari i objašnjavanjem života na način koji pomaže slušaocima da ga kvalitetnije žive. Ono što ga čini interesantnim je to što je regionalan, ali i humanista. Peva za malu grupu ljudi, ali istovremeno za sve nas.Profesor je napomenuo da je prethodni snimak koji je posvetio Balaševiću bio u vreme kad je pevač prošle godine doživeo infarkt, i da je to bio jedan od najgledanijih videa koje je objavio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Most Popular

Most Popular