Saturday, May 8, 2021
HomeArhivaAmadeus Berlin

Amadeus Berlin

Ne okrenuti se prema  stazama kojim smo došli je velika bol, ne videti nove staze je nedostatak životnog fluida, a stvarati nove staze je odlika samo velikih boraca i zaljubljenika u život i umetnost života kroz kreaciju, notnu, vokalnu, plesnu. Jedan mladi umetnik poznatiji po imenu Amades Berlin će nam pokazati sve svoje staze na kojima je dobrodošla isključivo mudrost, ljubav, muzika.

Niko nije izvukao iz tame svetlost da ga ta tama nije pokušala ostaviti u svojim mrežama, za jedno mlado biće put ka svetlosti nije bio uopšte u svilenim patikama, već put kojima idu samo oni koje je život stavio na veliko iskušenje osluškujući njegovu snagu i volju. Odrastao u mnogočlanoj porodici, rođen kao osmo dete, Amadeus Berlin je bio isčupan iz svoga mesta rođenja, vihorom bačen

na tlo kojem se prilagođavao na njemu svojstven način. Veliki talenat prema muzici, ovaj mladi umetnik je izvukao iz muka svoje duše i to upravo muzikom duše pevajući soul-(engl.dusa), inace muzički stil koji se pojavio u SAD 1950-ih i predstavlja kombinaciju ritma, bluza i gospela.Upravo, muzika je

postala svetla strana umetnikovog života kojom je pobeđivao sve ono što je kao u koferu loših godina nosio sa sobom. Muzikom je oplemenjivao, branio, voleo, borio se, ne dopuštajući da bilo kakva nova sudbina postane i  diktira tempo koji on ne želi. Jači od života i velikim talentom kroz svoje note, umetničku dušu svoje muzike on svima šalje poruku ljubavi, pozitivizma, velike energije i mudrosti.

Amadesov muzički san što se tiče karijere je oduvek bilo Američko tržište. Ne želeći da sklapa ugovore koji mu ne odgovaraju i da sebe ne bi prezentovao onako kako to njemu ne dolikuje,naravno da je mladi umetnik oslonjen isključivo na svoje snage i svojim ličnim kreacijama  i perfomansima, sam osmišljavao  svoje nastupe i svoju muzičku scenu, koja je veoma upečatljiva i razlicita od onog na šta smo navikli, prvenstveno zbog samog žanra muzike koju voli i i predstavlja. Raditi po nečijim uputstvima i biti umetnik je jednostavno nespojivo, zato podržavamo Amadeusa u njegovim razmišljanjima, jer naprosto kada radiš nešto što voliš , to prestaje da bude posao, to je –nagrada.

Amadeus nastupa  isključivo po elitnim klubovima . Zanimljivi su nastupi po modnim revijama gde je naročito bio zapažen  poslednji nastup na kojem je mladi umetnik predstavio svoju numeru zanimljivog naslova – BERLINSKO ČUDO- ostvarivši veličanstven uspeh. Možemo reći da je i Amadeus jedno lepo

čudo u muzici, poniklo sa naših prostora , osvajajući sve više i više svojm umetnošću i pojavom sve etablišmente muzičke branše i njenih obožavatelja. Vrlo je zanimljivo da ovaj mladi umetnik inspiriše svojom muzikom i nastupima, vraćajući nas u zlatna vremena muzike, gde su egzistrale velike muzičke legende: Areta Frenklin, Nat King Cole, Sam Coce, Otis Redding i mnogi drugi.

Kroz pesmu, Berlinsko čudo Amades nam šalje poruku da slušamo svoj unutrašnji glas i da ne dopustimo nikada nikome da nas nagovori da nešto ne znamo, nismo dovoljno dobri u tome već da slušamo svoje biće koje je jedino iskreno prema nama samima jer ono što se želi to se i može, a u slučaju našeg umetnika, može se mnogo, a to se i očekuje od njega.

 

 

 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments